BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiWalmart: Şirket bilgilerini sohbet robotlarıyla paylaşmayın----

Walmart: Şirket bilgilerini sohbet robotlarıyla paylaşmayın

Walmart: Şirket bilgilerini sohbet robotlarıyla paylaşmayın
01 Mart 2023 - 16:07 www.finansgundem.com

Sohbet robotları dev yatırım bankalarının engellemelerinin ardından şimdi de Walmart’ın odağında.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ChatGPT ile başlayan yapay zeka odaklı sohbet robotlarının sayısı ve gelişimi hızla artıyor. Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alan Microsoft ve Google’ın yatırım anlamında başı çektiği chatbot’lar, Wall Street devlerini ve diğer şirketleri korkutuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Microsoft’un yatırımlarıyla yazılım süreci hızlanan ChatGPT başta olmak üzere birçok sohbet robotu, ülkeler ve dev şirketler tarafından yasaklanıyor.

Sohbet robotlarının kullanımını yasaklayan ilk ülke Çin olurken, Wall Street devleri JPMorgan, Citigroup ve Goldman Sachs da sohbet robotlarının kullanımını sınırlandırma yoluna gitti. Bu dev şirketlerin ardından şimdi de dünyanın en büyük perakende şirketlerinin başında gelen Walmart da, çalışanlarını sohbet robotlarıyla ilgili olarak uyarma yoluna gidiyor.

Dahili ağda kullanıma açıldı

Insider’dan Ben Tobin’in haberine göre, Walmart çalışanlarına ChatGPT benzeri yapay zeka robotlarıyla ilgili net bir yönerge verdi: “Walmart hakkında hiçbir bilgiyi sohbet robotlarıyla paylaşmayın.”

Dev perakende şirketinin teknoloji ve yazılım mühendisliği kolu olan Walmart Global Tech, çalışanlara gönderdiği dahili notta, “Şirketimiz için risk teşkil eden faaliyetleri fark ettikten sonra" denilerek şirketin daha önce ChatGPT'yi engellediği ifade ediliyor. Insider'ın görüntülediği notta şu bilgiler yer alıyor: “O zamandan beri, üretken AI (Artificial Intelligence - Yapay Zeka) araçları etrafında bir dizi kullanım yönergesini değerlendirmek ve geliştirmek için zaman ayırdık ve şimdi ChatGPT'yi Walmart ağı içinde kullanım için açıyoruz.”

Walmart Sözcüsü Erin Hulliberger, şirketin üretken yapay zekayı ne zaman engellediği ve faaliyetin doğası hakkındaki soruları yanıtlamasa da Insider'a yaptığı açıklamada şunları söylüyor: “Yeni teknolojilerin çoğu, yeni risklerin yanı sıra yeni faydalar da sunuyor. Bu yeni teknolojileri değerlendirmek ve ortaklarımıza kullanım kılavuzları sağlamak yeni yaptığımız bir şey değil.”

Şirket tarafından çalışanlarla paylaşılan yeni yönerge, Walmart çalışanlarına Chat GPT'ye finansal veya stratejik bilgiler veya alışveriş yapanlar ve çalışanlar hakkındaki kişisel bilgiler gibi ‘hassas, gizli veya özel bilgileri girmekten kaçınmaları’ gerektiğini söylüyor.

Çalışanlar şirket verilerinin kullanımından ve korunmasından sorumludur

Notta ayrıca, “Çalışanlar, iş süreçleri, iş politikası veya stratejileri dahil olmak üzere Walmart’la ilgili herhangi bir bilgiyi bu araçlara girmemelidir” deniliyor.

Nota göre Walmart çalışanlarının, sağladıkları bilgilere güvenmeden önce bu araçların çıktılarını da gözden geçirmesi gerekiyor. Notta, çalışanların Walmart adına yazdıkları mevcut kodları kesip bu araçlara yapıştırmaması veya bu araçları yeni kod oluşturmak için kullanmaması da çalışanların uyması gereken kurallar arasında yer alıyor.

Notta, “Walmart bilgilerini bu araçlara koymak, şirketin bilgilerinin açığa çıkması riskini taşır, gizliliği ihlal edebilir ve herhangi bir kod, ürün, bilgi veya içerik üzerindeki haklarımızı önemli ölçüde etkileyebilir. Her çalışan, Walmart verilerinin uygun kullanımından ve korunmasından sorumludur” deniliyor.

Notun sonunda Walmart Global Tech, ChatGPT'nin ‘verimliliği ve yeniliği artırabileceğini’ ancak bunun gerçekleşebilmesi için tüm üretken yapay zeka araçlarının 'uygun şekilde’ kullanılması gerektiği ifade ediliyor.

Şirket tarafından paylaşılan not, Amazon ve Microsoft gibi şirketlerin çalışanlarına ChatGPT'ye gizli bilgi girme konusunda benzer uyarılar yayınlamasından bir ay sonra geliyor.

Wall Street devleri ChatGPT’yi yasaklıyor

 

Çin, ChatGPT'yi yasaklayan ilk ülke oldu

 

JPMorgan, WhatsApp’tan sonra ChatGPT’yi kısıtlıyor

 

ChatGPT insanları işinden mi edecek?

 

"Chat GPT en az PC ve internet kadar değerli"

 

Chat GPT ve Microsoft ilişkisi sadece ‘duygusal’ değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)