BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWall Street’te yetenek savaşları ofise baskısını azalttı----

Wall Street’te yetenek savaşları ofise baskısını azalttı

Wall Street’te yetenek savaşları ofise baskısını azalttı
08 Şubat 2022 - 16:55 www.finansgundem.com

ABD bankaları Omikron varyantının etkilerinin azalmasının ardından bir kez daha ofise dönüşü tartışıyor. Yetenek savaşlarının kızıştığı finans ortamında bankalar çalışanları için en makul atmosferi yaratmaya çalışıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son günlerde New York'ta Omikron varyantına bağlı vakaların azalmasıyla Wall Street bankacıları da ofise geri dönüyorlar. Ancak bu sefer ofise dönüş süreci yaz aylarında olduğu gibi bir şok halinde değil çok daha yumuşak bir geçişle gerçekleşiyor.

Financial Times’ın haberine göre, banka çalışanlarını ofise geri çağırma fikrinin en büyük savunucularından biri olan ABD bankası Goldman Sachs'ta, ofise dönüş havası yaz aylarına göre çok daha sakin. Yaz aylarında gerçekleşen ofise dönüş sürecinde banka çalışanlarını akşam konserleri ve yiyecek ikramlarıyla karşılamıştı.

Goldman, personeline 1 Şubat'ta ofise geri gelmeyi beklemeleri gerektiği konusunda bir açıklama yayınlamıştı. Çalışma gruplarına, bankacıların haftanın kaç günü gelmeleri gerektiğine karar verme özerkliği verildi ve bu da şimdilik daha fazla esneklik hissi yarattı.

Haberde bir Goldman bankacısının, “Yaz başındaki ilk günde duyularımıza aşırı yüklenilmişti. Bu hafta olanla geçen seferki arasında hiçbir benzerlik yok. Bu sefer oldukça farklı hissediliyor. Çok daha isteğe bağlı hissettiriliyor” ifadelerine yer verdiği belirtiliyor. Banka sözcüsü ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs’ın dünya çapında 44 bin çalışanı bulunuyor. Bankacıların karşı karşıya olduğu soru ise Omikron’un yayılma hızının yavaşlamaya devam etmesiyle ve New York’taki ortamın ısındıkça bu daha rahat yaklaşımın devam edip etmeyeceği.

Bankalar, pandeminin ardından personelin ofise geri dönmesi konusunda tüm işverenler arasında en ön saflarda yer aldı. Wall Street yöneticilerinin büyük çoğunluğu her fırsatta bankalardaki çıraklık kültürünün ve yaparak öğrenme doğasının uzaktan çalışma nedeniyle bozulduğunu ve yüz yüze çalışmayı tercih ettiklerini açıkladı. Sektörün ağır mevzuat ve uyum sorumlulukları da sahada çalışanların olmasını daha arzu edilir hale getiriyor.

Daha rahat bir bakış açısı Wall Street’teki yetenekli bankacılar için gerçekleştirilen bir rekabet tam ortasında uygulanmaya başladı. Bankaların personele haftanın birkaç günü evden çalışma konusunda daha fazla esneklik vermesini belirten “hibrit” yaklaşım bankacılık sektöründeki artan toleransı yansıtıyor.

Yatırım bankası Jefferies’in Başkanı Brian Friedman konuyla ilgili açıklamasında, “Çalışanların bu sefer ne bekleyeceğini bilebilmesini sağlamak için Ekim ayında hibrit çalışmanın geleceğini oluşturmaya başladık” diyor.

Yerel bir işletme lobi grubu olan, The Partnership for New York City’nin (New York Şehri İçin Ortaklık) Ocak ayındaki araştırmasına göre işverenlerin sadece %16’sı New York Manhattan ofislerinde günlük katılımın yüzde 50’yi aştığını söyledi. Ancak aynı araştırmaya göre bu sayı 2022’nin ilk üç ayında iki katıdan fazla artarak %38’e ulaşması bekleniyor.

Friedman, Jefferies'in bankacılarının yüzde 50'sinden fazlasını Salı gününe kadar ofise geri döndüğünü söyledi. Jefferies Başkanı bankanın salgın sırasında 18 ay uzaktan çalışmanın ardından Ekim ayında ofislerine personel getirmesi "haftalar" alan bir mihenk taşı niteliğinde olduğunu belirtti.

Bununla birlikte, Citigroup ve Bank of New York Mellon da dahil olmak üzere bazı büyük bankalar hibrit çalışmayı benimsediklerini açıkça ilan ediyorlar. Bunun bir sebebi ise esnek çalışma şartlarının sektör genelinde ücret maliyetlerini artıran yetenekli çalışan savaşlarında rekabet avantajı sağlayacaklarına inanmaları.

BNY Mellon, bir iç yazışmaya göre, personelin bir yıl içinde iki hafta boyunca dünyanın herhangi bir yerinden çalışmasına izin verecek bir program üzerinde çalışıyor. Citi ise çoğu personelin haftada sadece iki gün ofisten çalışmasını talep ediyor.

Morgan Stanley bankacılara Şubat ayında geri dönmeye hazırlanmalarını söyledi, ancak belirli bir tarih vermedi ve politikalar çalışma gruplarına göre değişecek. Şirketteki bir bankacı, Omikron’un tehdidinin, bazı insanların ofise gelmekte isteksiz olmasının bir nedeni olmaya devam ettiğini söyledi. Banka çalışanı, “Şu anki ortam göz önüne alındığında kimse sizi zorla ofise getiremez. İnsanlar isterlerse evde çalışabilme hakkını kazandılar” dedi.

Credit Suisse uyuşturucu parası mı akladı?

 

Dev fintek şirketinin büyük Hindistan planı

 

BofA'dan parasal sıkılaşma uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)