BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWall Street’te tahvil düşüşü----

Wall Street’te tahvil düşüşü

Wall Street’te tahvil düşüşü
24 Şubat 2021 - 17:42 www.finansgundem.com

ABD borsası yükselen tahvil faizleri ile negatif açıldı.

ABD'de 10 yıllık tahvil faizi %1,40'ı aşarak Şubat 2020'den bu yana en yüksek seviyeye yükselince, borsa düşüşe açıldı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,16 azalışla 31.488,08 puandan işlem gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 0,13 düşüşle 3.876,18 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,36 azalarak 13.416,11 puandan işlem görmeye başladı. 

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dün Senato'daki sunumunun ardından toparlanmaya başlayan endeksler, bugün açılışta düşüş gösterdi. 

Endekslerdeki aşağı yönlü harekette, Powell'ın "güvercin" yorumlarına rağmen ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükseliş etkili oldu. ABD 10 yıllık tahvil faizleri, yüzde 1,42 seviyelerine tırmandı ve son bir yılın en yüksek seviyesini kaydetti. 

Powell, Para Politikası Raporu'na ilişkin dün Senato'nun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'nde yaptığı sunumda, mevcut faiz oranları ve varlık alımlarıyla Fed'in ABD ekonomisine sağladığı desteği sürdüreceğinin sinyalini vermişti. Ekonominin istihdam ve enflasyon hedeflerinden çok uzak olduğunu belirten Powell, önemli bir ilerlemenin sağlanmasının biraz zaman alabileceğini ifade etmişti.  

Powell'ın açıklamaları piyasalardaki enflasyon endişelerini hafifletirken, ekonomik toparlanmanın düzensiz ve belirsiz olduğu vurgusu ise iyimserliği törpülemişti. 

Fed Başkanı Powell, bugün de ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde sunum yapacak ve vekillerin sorularını yanıtlayacak.

Tahvilde yükseliş baskısı!

Zengin yatırımcıların tercihi borsa ve gayrimenkul

Morgan Stanley: Wall Street tahvil krizini kolay atlatacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)