BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemWall Street'te hacker paniği----

Wall Street'te hacker paniği

Wall Street'te hacker paniği
16 Ocak 2020 - 10:26 www.finansgundem.com

ABD Sermaye Piyasası Kurumu'nın (SAC) yeni piyasa gözetim projesi güvenlik açıklarını da beraberinde getirebilir Goldman Sachs, Morgan Stanley gibi dev aracı kurumlar endişeli.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Semaye Piyasası Kurumu’nun (SAC) yeni piyasa gözetimi projesi hacker korkusunu da beraberinde getirdi. Wall Street aracı kurumları finansal düzenleyiciler için oluşturulacak muazzam piyasa izleme veritabanı sebebiyle endişeli. Goldman Sachs, IPMorgan Chase, Morgan Stanley TD Ameritrade, UBS ve Credit Suisse’in dahil olduğu aracı kurumlar hackerların veritabanını hedef alabilceği ve kendilerini suçlayabilecekleri riskini seslendiriyorlar.

ABD’li aracı kurumlar sistemlerin CAT’e (Konsolide Denetim İzi) entegre edilmesini şartının kontrata eklenmesini istiyorlar. Endişelerinin güvenilir bir veritabanı oluşturulması için olduğunu söyleyen aracı kurumlar eğer veritabanında giriş ihlali olursa sorumlu tutulabileceklerini söylediler.

CAT, yaklaşık on yıl önce ABD Sermaye Piyasası Kurumu'nun borsa manipülasyonu soruşturmasında ve 2010 yılında Dow Jones'u yaklaşık 1.000 puan düşüren "flash crash" olayı gibi anormal ticaret bölümlerini araştırmasında yardımcı olmak için tasarlanmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)