BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWall Street'i kıskandıran proje----

Wall Street'i kıskandıran proje

Wall Street'i kıskandıran proje
17 Mart 2013 - 21:06 www.finansgundem.com

Ataşehir’de inşa edilecek yeni finans merkezi dış basında büyük ilgi uyandırdı.

Ataşehir'de inşa edilecek İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin master planına ait ilk ayrıntıların kamuoyu ile paylaşılmasının ardından dış basında çıkan haberlerde Türkiye'den övgü ile bahsedildi. Business Insider’da yayımlanan haberde Türkiye ile ilgili olarak şunlar yazıldı:
“Avrupa'da nereye giderseniz gidin tek bir ülke tüm dikkatleri üzerine çekiyor: Türkiye. Ülkenin en büyük kenti olan İstanbul da dünyanın en sıcak şehirlerinden biri...”
Bu girişten sonra Türkiye’nin iddialı ve tutkulu bir ülke olduğundan ve Türkiye’nin 10 yıl içinde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefinden bahsedildi. Bu amaca ulaşmak için de İstanbul’da yepyeni bir finans merkezi inşa edileceği duyuruldu.
Haberde ayrıca, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (IIFC) için geliştirilen master planın basınla paylaşılan kesitlerinin çok güzel olduğu ve hayranlık uyandırdığı belirtildi. Haberin başlığında ise "İstanbul'daki yeni finans merkezi Wall Street'i acınası gösterek" ibaresi yer aldı.
2.6 milyar dolarlık projenin 2016 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada bu projenin hedefinin New York, Londra ve Dubai’de yer alan mevcut Finans merkezlerinden daha büyük bir finans merkezi inşa etmek ve İstanbul’u uluslararası bir finans merkezi haline getirmek olduğu belirtilmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)