BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWall Street patronları: Eylül’de ofisteyiz----

Wall Street patronları: Eylül’de ofisteyiz

Wall Street patronları: Eylül’de ofisteyiz
08 Haziran 2021 - 18:28 www.finansgundem.com

New York Belediyesi ile ortaklaşa yapılan bir anket, işverenlerin %61’inin Eylül ayında çalışanlarının tamamını ofiste beklediğini gösterdi


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York finans şirketleri finans çalışanlarının ofislere dönüşe ikna edileceği konusunda iyimser. Bloomberg’in haberine göre New York Belediyesi ile ortaklaşa düzenlen bir ankette, finansal hizmetler sektöründeki işverenlerin %61'i personelin Eylül ayı sonuna kadar geri dönmesini bekliyor. Söz konusu oran Mart ayındaki seviyelerin %50 üzerinde.

New York’taki Finans çalışanlarının yaklaşık %14'ü ofislere çoktan geri döndü. Söz konusu rakam ankete katılan sektörler arasında en yüksek ikinci doluluk oranını temsil ediyor. Ancak finans sektörü %70’lik oranla liderliği elinde bulunduran gayrimenkul sektörünün oldukça gerisinde kaldı.

Wall Street'in en büyük işverenleri, pandeminin çalışanlarını kitleler halinde evlerine kapanmaya zorlamasından bir yıldan fazla bir süre sonra personelini tekrar ofise getirmenin planlarını uygulamaya başladı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America’nın New York birimi üst düzey yöneticileri ofise dönmeye teşvik ederken, Goldman Sachs da personeline gelecek hafta ofise gelmeye başlamayı planlamalarını söyledi.

David Rockefeller’ın kurucusu olduğu kâr amacı gütmeyen kuruluş Partnership, New York Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü anketin ardından patronların %62’sinin tüm çalışanların Eylül ayına kadar işyerlerine geri dönmesini beklediğini açıkladı. Mart ayında ise bu oran %45’ti.

Partnership açıklamasında, "Bulgular, son bir yıl içinde yapılan önceki anketlerden kesinlikle daha iyimser. Daha hızlı aşılama oranları etkisini yansıtıyor" denildi.

Partnership anketine katılan 180 şirketten sadece 27'si, çalışanlarına ofise dönmeden önce Kovid-19'a karşı aşılanmasını zorunlu kılıyorlar. Geri kalan şirketlerse çalışanlarını aşı olmaları konusunda teşvik etmeyi planlıyor. İşverenlerin üçte birinden fazlası, aşılama oranlarının çalışanların ofise geri dönüşü söz konusu olduğunda birincil endişesi olmaya devam ettiğini söyledi.

Ofis çalışanları ise metro ve diğer toplu taşıma biçimlerine karşı temkinli olmaya devam ederken işverenler de özellikle merkezi bölgelerdeki istasyonlar konusunda endişelerini paylaştı. Bununla birlikte işverenler Uzak Doğu asıllı çalışanlara yönelik nefret suçlarının artması konusunda da endişeli.

Kadın çalışanların önündeki büyük tehdit

 

İnternetin çökmesine neden olan Fastly kimdir?

 

Dev bankanın yeni stratejisi: Aile bankacılığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)