BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisWall Street ofise dönüşte neden ısrarcı?----

Wall Street ofise dönüşte neden ısrarcı?

Wall Street ofise dönüşte neden ısrarcı?
21 Haziran 2021 - 16:39 www.finansgundem.com

Wall Street’in dev bankaları neden çalışanlarının ofislere dönmesi için acele ediyor?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street çalışanlarının ofise dönmesi için acele ediyor. Ancak çalışanların ofislere dönmek isteyip istemediğini göz önünde bulundurmuyor. Morgan Stanley CEO’su James Gorman bu hafta çalışanlarının eylül ayı başında ofislere dönmemesi halinde “hayal kırıklığına” uğrayacağı konusunda uyarıda bulundu. Çalışanların ofise dönmek istememesi halinde ise “farklı türde konuşmalar olacağına” dair uyardı.

Goldman Sachs da çalışanlarına bu hafta ofislere dönmeleri için çağrıda bulundu. Wall Street bankası çalışanlarından aşı olup olmadıkları konusunda da bilgilendirme istediğini açıkladı. Diğer sektörlerden çok daha fazla bir şekilde, Wall Street evden çalışma defterini hızla kapatmak istiyor. Yöneticiler, çalışanlar ve sektörü takip edenler ise bunun nedeni olarak birçok sebebe işaret ediyor.

Bunlardan birincisi kültürel endişeler. Zoom aracılığıyla yapılan toplantılar ve Slack üzerinden gelen mesajlar, yüz yüze kurulan bağlar ve eğitimlerle eşdeğer değil. Diğerleri siber güvenlik ve risk yönetimi konusundaki zaafiyetler konusunda endişeli. Bununla birlikte Wall Street devlerinin her gün milyarlarca dolarlık işlemler gerçekleştirdiğine dikkat çekiliyor.

Temelinde bankacılık yüz yüze gerçekleştirilen bir süreç ve Wall Street’in süper rekabetçi bankaları yavaş bir WiFi bağlantısı yüzünden müşteri kaybetmek istemiyor. Wells Fargo’nun Bankacılık Analisti Mike Mayo, “rakipleriniz müşterileriyle yüz yüze çalışıyorken siz evden çalışıyorsanız, adil olmayan bir saha yaratıyorsunuz” dedi.

Açıklamasının devamında, “bankacılık sektörü kesinlikle çalışanlarının ofise dönmesini istiyor. Ancak bu durum en çok Wall Street’te dikkat çekiyor. Burada rekabetin seviyesi her zaman için genele kıyasla çok daha yüksek” ifadelerini kullandı.

Yetenek savaşları

finansgundem.com'un derlemesine göre, bankalar ofise dönüş çağrılarında ısrarcı olduğu takdirde, henüz ofise dönmek için hazır olmayan ya da bunu istemeyen çalışanlarının endişelerini görmezden gelme riskiyle karşı karşıya kalacak. Wall Street bu konuda agresif bir politika izlerse, çalışanlarını Silikon Vadisi gibi sektörlere kaptırabilir.

Goldman Sachs Yatırım Bankacılığı’nın eski çalışanlarından 29 yaşındaki Marshall Sandman, Wall Steet’in ofise dönüş konusunda ısrarcı olmasının nedenlerinden birinin, geleneksel danışman/danışan modelini yeniden inşa etme isteği olduğunu söyledi. Sandman CNN’e yaptığı açıklamada, “herkesin bu işte öğrenme biçimi bu şekilde” dedi.

Açıklamasında, “üniversiteden yeni mezun olan birinin sanal ortamda yatırım bankacılığında çalışmasının imkanı yok” ifadesini kullandı. Elbette Wall Street’in tamamı ofislere geri dönmüyor. New York’ta şubeleri bulunan Avrupa bankaları ofise dönüşe daha temkinli yaklaşıyor. Örneğin Credit Suisse’de çalışanlar kendi istekleriyle ofise dönmeye başladı. Daha fazla çalışanın ise eylül ayında ofise dönmesi bekleniyor.

Çalışanlar esneklik istiyor

Yine de Goldman Sachs’ın eski çalışanı Sandman, daha genç çalışanların korona virüs sonrasında da uzaktan çalışma konusunda ısrarcı olacağını söyledi. Sandman, “beraber çalıştığım insanları seviyorum, ancak gerçekte bu esneklik bana işimde daha iyi olma fırsatı tanıyor” dedi. Wall Street’in üst düzey yöneticilerinden bir tanesi bu konunun işe alım süreçlerinde gündeme geldiğini ve adayların beş gün ofise gelmeyi reddettiğini söyledi.

Morgan Stanley CEO’su çalışanlarına neredeyse bir ultimatom vermiş olsa da, Mark Zuckerberg şaşırtıcı olmayan bir şekilde farklı bir yol izliyor. Facebook’un milyarder kurucusu yakın zamanda gelecek yılın en azından yarısında uzaktan çalışma planladığını söyledi. Sandman’a göre Wall Street’in ofise dönüş telaşı yetenekli çalışanları Silikon Vadisi’ne kaptırmalarıyla sonuçlanabilir.

Garanti BBVA Partners Meetup serisi Waya Quiviger ile devam ediyor

 

Eski banka çalışanlarının kripto parası 1.5 yılda 10 kat değerlendi

 

Milyarder yatırımcı uyardı: Yanılmaktan korkmayın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)