BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWall Street haftaya yükselişle başladı----

Wall Street haftaya yükselişle başladı

Wall Street haftaya yükselişle başladı
10 Ağustos 2020 - 16:58 www.finansgundem.com

Trump’ın korona virüs teşvik paketinin süresini uzatmaya yönelik başkanlık kararnamesini imzalaması borsalarda doping etkisi yarattı ve New York borsası güne yükselişle başladı

ABD borsaları haftanın ilk gününe yükselişle başladı. Yükselişin en önemli sebebi ise ABD Başkanı Donald Trump’ın korona virüs yardım paketinin süresinin uzatılmasına ilişkin başkanlık kararnamesini imzalaması oldu.

Açılışta Dow Jones endeksi, 100 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,41 artışla 27.546,86 puandan işlem gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 0,19 yükselişle 3.357,50 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,18 kazançla 11.030,97 puandan işlem görmeye başladı.

Amerikan borsasında endeksler, ABD Başkanı Donald Trump'ın korona virüs yardımlarına ilişkin 4 ayrı kararnameyi imzalamasının ardından yeni haftanın ilk işlem gününde pozitif bir seyir izledi.

Trump, hafta sonu, kovid-19 salgınının etkileriyle mücadeleye yönelik teşvik paketine ilişkin görüşmelerde Beyaz Saray ile Demokratlar arasında anlaşma sağlanamaması nedeniyle öğrenci kredileri, işsizlik yardımları, bordro vergileri ve ev sahiplerinin kiracılarını evden çıkarma yasağına yönelik 4 ayrı kararname imzalamıştı.

Kararnameler kapsamında, bordro vergileri ile birçok kişiyi ilgilendiren işsizlik yardımları yıl sonuna kadar ertelenmişti. Trump hükümeti ve Demokratlar arasında tartışmalı konulardan biri olan işsizlik yardımları, haftada 600 dolardan 400 dolara düşürülmüştü.

Öte yandan, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, bugün katıldığı bir televizyon programında, teşvik paketine ilişkin görüşmeleri yeniden başlatmaya ve "masaya daha fazla para koymaya" hazır olduklarını belirtti.

Mnuchin: Trump gereken harcamayı yapacak

 

Amazon, iflas eden markanın mağazalarına talip

 

Google abur cubur reklamlarını yasaklıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)