BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWall Street endekslerinde yön yukarı----

Wall Street endekslerinde yön yukarı

Wall Street endekslerinde yön yukarı
30 Eylül 2020 - 17:19 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri Biden ve Trump arasında gergin geçen ilk televizyon tartışmalarının ardından yeni ekonomik teşvik beklentileriyle birlikte güne yükselişle başladı

ABD borsaları çarşamba günü yeni teşvik paketine ilişkin yatırımcı umutlarının artmasıyla birlikte yükselişle başladı. Borsalar halen Mart ayından bu yana geçen ilk negatif seyirdeki ayı takip ediyor.

Açılışta Dow Jones 182 puanla %0,7, S&P 500 %0,5 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq %0,4 oranında yükseliş gösterdi.

Endekslerdeki yükselişe ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in yeni teşvik paketine ilişkin iyimser ifadeleri destek oldu. Kurumsal yatırımcıların katıldığı bir konferansta Mnuchin, “Ben bu işi halletmek için bir kez daha ciddi bir deneme yapacağımızı söylüyorum ve sanırım bir şeyler yapabileceğimiz konusunda umutluyuz. Bence bu konuda makul bir uzlaşma var” ifadelerini kullandı.

Endekslerdeki kazançta beklentilerin üzerinde gelen istihdam verileri de etkili oldu. ABD’de aylık özel sektör istihdam verileri eylül ayında 749 bin büyümeyi gösterdi. Dow Jones ekonomist beklentileri anketinde bu büyüme 600 bin olarak öngörülüyordu.

Disney tema park birimlerinden 28 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamasının ardından hisse fiyatlarında %1 oranında düşüş gördü.

Walt Disney 28 bin kişiyi işten çıkaracak

Yatırımcılar, ABD Başkanı Donald Trump ile Demokrat aday Joe Biden arasındaki ilk televizyon tartışmasını da değerlendirdi. Art arda kesilen sözler ve hakaretlerin hakim olduğu tartışma sonrasında Wall Street, piyasaya yayılabilecek bir seçim süreci yaşanabileceği konusunda endişelerini sürdürüyor.

Kovid cephesindeki olumlu haberler de yatırımcıların vadeli endekslerdeki kayıpları kontrol altında tutmasını sağladı. Regeneron ilaç firmasının korona virüs tedavisinde kullanılmak için tasarladığı ilacın araştırmalarına ilişkin paylaşan olumlu veriler şirket hisselerinin %4 oranında yükselmesini sağladı. Buna karşın New York Belediye Başkanı Bill De Blasio’nun korona virüs testlerinde günlük pozitif vaka oranının aylar sonra ilk defa %3’ün üzerine çıktığını açıklaması korona virüs endişelerinin Wall Street’in üç seanstır süren yükselişi üzerinde risk oluşturmaya devam ettiğini gösteriyor.

Citigroup Başkan Yardımcısı siyasete giriyor

 

Moderna’nın aşısı yaşlı hastalarda etki gösterdi

 

Biden'dan Trump'a: Koluna çamaşır suyu enjekte et

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)