BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWall Street endeksleri karışık seyirle açıldı----

Wall Street endeksleri karışık seyirle açıldı

Wall Street endeksleri karışık seyirle açıldı
18 Eylül 2020 - 17:07 www.finansgundem.com

ABD borsaları haftanın son işlem gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar haftayı kazançla kapatmayı hedefliyor

Wall Street’te büyük teknoloji hisselerinin satış dalgasından kurtulmaya çalıştığı haftanın son işlem gününde endeksler karışık seyirle açıldı. Yatırımcılar eylül ayı boyunca ilk kez haftayı kazançla kapatmayı hedefliyor.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,13 azalışla 27.864,67 puandan işlem gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 0,07 yükselişle 3.359,42 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,42 artışla 10.956,50 puandan işlem görmeye başladı.

Cuma günkü piyasa hareketleri, bir dizi münferit hisse senedi, ETF ve endeks opsiyonun süresinin dolmasıyla şekilleniyor. Bu durum, küçük ve büyük yatırımcıların vade bitiminden önce bu pozisyonları gevşetmeleriyle volatilite değişimlerine yol açabilir.

Büyük teknoloji hisseleri geçtiğimiz seanslarda sıkıntılı bir süreç geçirerek daha geniş kapsamlı piyasaları da aşağıya çekmişti. Amazon, Facebook, Microsoft ve Apple hisseleri ayın başlangıcından bugüne kadar %10’dan fazla değer kaybetti.

Yatırımcılar korona virüs teşvik paketine ilişkin ek müzakerelerdeki olumsuz görünümle kovid-19 aşısına ilişkin olumlu haberler arasında kaldı. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar 2 trilyon dolarlık destek paketini takip eden bir tasarıda anlaşmak konusunda halen mücadele ediyorlar. ABD Başkanı Donald Trump Çarşamba günü yaptığı açıklamada daha yüksek rakamlarda bir destek paketini sevdiğini belirterek ve Cumhuriyetçileri daha büyük bir destek paketini onaylaması için harekete geçirdi. Fakat Trump’ın yorumları Cumhuriyetçileri kuşkulandırdı.

Ekonomik geri dönüş için kritik bir öneme sahip olan kovid-19 aşısına ilişkin olumlu haberler gelmeye devam etse de süreç halen belirsizliğini koruyor. Sağlık yetkilileri aşıların bu yıl sınırlı miktarlarda olacağını ve 6 ila 9 aylık bir sürece kadar geniş kapsamlı dağıtımının yapılamayacağını belirtiyor.

Öte yandan ABD Ticaret Bakanlığı, "ulusal güvenliği koruma" gerekçesiyle Çinli şirketlere ait sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat'in 20 Eylül'den itibaren ülkede indirilmesinin yasaklanacağını duyurdu.

ABD'nin cari açığı yılın yüzde 52.9 arttı

 

BİST 100 endeksi günü yatay seyirde geçiriyor

 

Avrupa'da temettü yasağı kaldırılabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)