BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWall Street düşüşte----

Wall Street düşüşte

Wall Street düşüşte
17 Aralık 2015 - 19:07 www.finansgundem.com

Fed'in faiz adımının ardından dün ralli yapan ABD borsaları bugün düşüşte

Fed'in faizleri artırmasının ardından yatırımcıların emtiadaki düşüşe odaklanmasıyla ABD borsaları düştü. 

Fed'in dün faizleri artırma kararı sonrasında güçlenen dolar emtia hisselerinde baskıya neden olurken ham petrol fiyatları ikinci günde de geriledi. Oracle hisseleri gelirlerinin analist beklentilerinin altına kalmasıyla düşerken FedEx hisseleri ise tahminleri aşan kar rakamıyla %2.3 değerlendi. 

S&P 500 Endeksi New York'ta 11:24'te %1.1 düşerek to 2,049.43 puan oldu ve haftalık kazancını azalttı.  Dow Jones Sanayi Endeksi %0.9 düşerek 17,582.90 puan olurken, Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1 değer kaybetti. 

S&P 500 dün Fed Başkanı Janet Yellen'in ekonominin iyi performans gösterdiği mesajını vermesi ve merkez bankasının bir sonraki faiz artışı konusunda aceleci olmayacağını belirtmesiyle %1.5 değerlenmişti. Fed politika yapıcıları faiz artışlarının ekonomik verilerdeki iyileşmeye bağlı olarak yapılacağını açıkladı. Ancak bugün emtialardaki düşüş küresel büyümenin yolunda olmadığı endişelerini yeniden gündeme getirdi. 

Standard Life Investments'ta stratejist olan  Frances Hudson "Artık Fed'in ne yapacağı konusu odak noktası değil, bu konu tarih oldu, bundan sonra uzun dönemde ABD'de bilanço sezonu ve 2016 beklentilerine odaklanılacak" diye konuştu. 

BB&T Wealth Management'ta üst düzey yönetici olan  Walter Hellwig, yatırımcıların yeniden düşen petrol ve küresel yavaşlama gibi konulara odaklandığını, gelecek yılki bilançolara ilişkin beklentilerin piyasalarda endişeye neden olacağını belirtti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)