BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWall Street Draghi sonrası dalgalandı----

Wall Street Draghi sonrası dalgalandı

Wall Street Draghi sonrası dalgalandı
23 Eylül 2015 - 19:07 www.finansgundem.com

ABD hisse senetleri, AMB Başkanı Draghi'nin açıklamaları sonrası, iki haftanın en düşük seviyesi yakınında dalgalandı

ABD hisse senetleri, Salı günü Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin iki haftanın en düşük seviyesine inmesinin ardından, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin ekonomik görünüme yönelik risklerin teşviği artırmayı garanti edip etmediğini düşünmek için zamana ihtiyaç olduğunu kaydetmesinin ardından dalgalandı. 

Oto üreticileri, dün Volkswagen AG'nin dizel emisyon usulsüzlüğü ile ortaya çıkan skandalın etkisi ile keskin düşüşler yaşamasının ardından bugün karışık seyretti. Fiat Chrysler Automobiles NV yüzde 3.9 sıçrarken, Ford Motor Co. yüzde 1.4 geriledi. Biyoteknoloji hisseleri, Biogen Inc.'deki yüzde 1.2'lik çıkışın ardından, son dört günde ilk kez değer kazandı. Madencilik şirketi Freeport-McMoRan Inc., emtia fiyatlarındaki yükselişe karşın, yüzde 2.5 geriledi ve ham madde şirketlerine baskı oluşturdu.

S&P 500 Endeksi, dün yüzde 1.2 düştükten sonra, yüzde 0.2 yükselerek, New York saati ile 10:43'te 1,945.58 puana çıktı. Dow Jones Endeksi 14.47 puan ya da yüzde 0.1 düşüşle 16,316 puana indi. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.3 kazandı.

New York'ta Private Client Reserve of US Bank kıdemli portföy yöneticisi  Eric Wiegand, "Volatilite son bir yılda fazla büyük değildi, artık günlük yaşamımızın bir parçası olacak," dedi ve "Yatırımcılar için bir sonraki somut olay üçüncü çeyrek şirket karlarının açıklanması olacak. Muhtemelen belirsizliği azaltacak ekonomik veri yok. Bu ara bölgeye sıkışmış durumdayız" şeklinde görüş bildirdi.

Draghi, bugün Avrupa Parlamentosu üyelerine yaptığı konuşmada, makroekonomik ortamın daha zor hale geldiğini ve yenilenen aşağı yönlü risklerin ortaya çıktığını söyledi. Draghi ayrıca, riskler artarsa, AMB'nin harekete geçmede tereddüt göstermeyeceğini smzlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)