BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWall Street devlerinden ofise dönüş adımı----

Wall Street devlerinden ofise dönüş adımı

Wall Street devlerinden ofise dönüş adımı
31 Ağustos 2022 - 17:37 www.finansgundem.com

Goldman Sachs ve Morgan Stanley ofise dönüş için bazı Kovid kısıtlamalarından vazgeçmeyi planlıyor. Bankalar New York ofislerini doldurmak için maske zorunluluğunu kaldırıyor


FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street'in en önde gelen yatırım bankalarından ikisi, Kovid-19 salgınının ardından ofislere tamamen dönmenin önündeki son engellerden bazılarını kaldırıyor.

Bloomberg’ün haberine göre Goldman Sachs, Wall Street'in Manhattan kulelerine dönüşüne öncülük etti ve çalışanları geçen yıl düzenli işe gidip gelmeye zorladı. Morgan Stanley ise personeline ABD İşçi Bayramı hafta sonundan sonra kalan Kovid-19 kısıtlamalarının bir kısmını kolaylaştıracaklarını söyledi.

Goldman, New York dışındaki çalışanların, aşı durumundan bağımsız olarak, düzenli testlere katılma veya maske takma zorunluluğu olmaksızın ofislere girmelerine izin verecek. Yatırım bankası personeliyle paylaştığı notta, yeni Hastalık Kontrol Merkezi’nin yeni kılavuzlarının yanı sıra iyileştirilmiş tedavilere ve testlerin geniş çaplı kullanılabilirliğine atıfta bulundu.

Banka, New York'ta, şehirde devam eden aşı zorunluluğuna rağmen onaylanmış bir tıbbi veya dini muafiyeti olan Goldman çalışanlarının, test veya maske olmadan ofislere girebileceğini söyledi. Bir muafiyeti olmayan ve kıstasları karşılamayanlar ise uzaktan çalışmaya devam edecekler.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Goldman Sachs, ofislere geri dönme konusunda agresif tavrıyla biliniyor. Goldman Sachs CEO’su David Solomon, pandeminin bankanın yüz yüze çalışma kültürünü değiştirmeyeceğini söyledi.

Goldman Sachs notunda çalışanların haftada kaç gün ofise gelmesinin beklendiği belirtilmedi. Goldman yöneticileri, bu yılın başlarında yaptıkları açıklamalarda personelden beklentilerinin Kovid protokolü gereksinimlerini karşılayanların ofisten çalışması olduğunu vurgulamıştı. Firma, çalışanlardaki isteksizliğe rağmen, ofiste tam zamanlı çalışma programına devam etmek için personelini bir araya getirmeye çalışıyor.

Morgan Stanley ise geçtiğimiz hafta New York’taki çalışanlarına yaptığı duyuruda 5 Eylül itibariyle Kovid testlerini ve bazı kontrol uygulamalarını sonlandıracağını açıkladı. Banka notunda testi pozitif çıkan herkesin en az beş gün boyunca izole edileceği ve daha sonraki beş gün boyunca maske takacağı bildirildi.

Firma, testi pozitif çıkan biriyle temaslı olabilecek personelin izole edilmesine gerek olmadığını, ancak ofiste 10 gün boyunca maske takması ve 5. günde test yaptırması gerektiğini söyledi.

Yargıtay'dan yöneticilere fazla mesai şoku

 

Amerikalılar, Kovid aşılarını kendi ceplerinden ödeyecek

 

Yeni işe başlayanlar için günde 18 saat mesai talebi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)