BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisWall Street devleri ChatGPT’yi yasaklıyor----

Wall Street devleri ChatGPT’yi yasaklıyor

Wall Street devleri ChatGPT’yi yasaklıyor
27 Şubat 2023 - 17:13 www.finansgundem.com

Finans dünyası katı düzenleyici uygulamalarıyla bilinir. Daha önce sosyal medya uygulamaları ve WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları üzerinden görülen bu yasak furyası şimdilerde ise yapay zekâ uygulaması CHATGPT’ye sıçradı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street yatırım bankaları internet fenomeni haline gelen yapay zekâ platformu ChatGPT’ye yönelik temkinli bir tavır takınıyor. JPMorgan’ın ardından Citigroup ve Goldman Sachs de ChatGPT kullanımını sınırladı.

Financial News’in haberine göre iki Wall Street bankası da çalışanlarının yapay zekâ yazılımını kullanmasını engelledi. Citigroup tüm firma çapında ChatGPT’nin kullanımına izin vermiyor. Goldman Sachs ise ticaret platformunda uygulamanın kullanımını sınırladı.

Habere göre söz konusu düzenlemeler belirli bir gelişmeden kaynaklanmasından dolayı değil üçüncü taraf bir yazılımın düzenli olarak kullanılmasını engelleme amacı taşıyor. Banka kaynakları personele direkt olarak ChatGPT hakkında bir bilgi gönderilmediğini de ekledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Citigroup ve Goldman’daki kısıtlamalar yapay zekâ kullanımının yasaklanması konusunda JPMorgan’daki düzenlemeleri takip etti. Telegraph’ın konuyla ilgili haberinde çalışanların ChatGPT’ye erişiminin yasaklandığı belirtiliyordu.

Yüksek derecede düzenlemelere tâbî tutulan bankalar ve finansal kurumlar çalışanlarının üçüncü parti yazılımlar ve internet siteleri kullanması konusunda katı bir şekilde şüpheci davranıyorlar. Bu uygulamalar bugüne kadar büyük çoğunlukla Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında görülmüştü. Çalışanların ofiste veya şirketin sağladığı araçları kullanarak bu uygulamalara erişimi sınırlandırılmıştı.

Bununla birlikte ABD’li düzenleyici kurumlar, özellikle şirketlerin ticaret masasındaki personeli başta olmak üzere çalışanlarının WhatsApp gibi düzenlenmemiş mesajlaşma uygulamaları kullanması sebebiyle 2 milyar doları aşkın cezalar verdi.

ChatGPT’nin kullanımı bazı fon yöneticileri tarafından da yasaklanıyor. İngiltere’nin en büyük fon yönetimi firmalarından biri olan M&G’nin sözcüsü, “ChatGPT, M&G içerisinde ticari kullanım için onaylanmış bir kanal değildir ve bu nedenle hassas bilgilerin bu kanal üzerinden paylaşılması yasaktır” açıklamasında bulundu.

Deutsche Bank da ChatGPT’ye erişimi devre dışı bırakan bankalar arasında. Haberde Alman bankasının sözcüsü tarafından uygulamanın kullanılmasına izin verilmediği doğrulandı. Bu arada Bloomberg’ün haberine göre Bank of America da ChatGPT’yi kısıtlı uygulamalar listesine ekledi.

ChatGPT, geçtiğimiz kasım ayında kâr amacı gütmeyen teknoloji girişimi OpenAI tarafından piyasaya sürüldü. Yapay zekâ platformu hızla bir internet fenomeni haline geldi. Chat robotu konuşma sırasında insan benzeri tepkiler üretebiliyor ve bu da uygulamanın ticari amaçlar için kullanılmasına imkan sağlıyor. Ancak uygulamaya ilişkin gizlilik ve veri koruma konusunda endişeler de yaygın bir biçimde seslendiriliyor.

Microsoft OpenAI için 10 milyar dolarlık yatırım yaptı. Teknoloji alanındaki diğer büyük devlerse kendi yapay zekâ destekli uygulamalarını üretmeye çalışıyor. Çinli teknoloji firması Baidu kendi yapay zekâ chat robotu Ernie’yi mart ayında açıklayacağını bildirdi. Google da geçtiğimiz haftalarda kendi yapay zekâ robotu Bard’ın lansmanını yaptı.

Çin, ChatGPT'yi yasaklayan ilk ülke oldu

 

Türkiye'de çalışanlar işlerini robota kaptırmaktan korkuyor

 

Yapay zeka banka hesaplarını tehlikeye soktu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)