BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisWall Street devleri aşı zorunluluğunda kararlı----

Wall Street devleri aşı zorunluluğunda kararlı

Wall Street devleri aşı zorunluluğunda kararlı
19 Ocak 2022 - 17:21 www.finansgundem.com

ABD Yüksek Mahkemesi işverenlerin çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmesine karşı çıkmış olsa da, JPMorgan ve diğer Wall Street devleri çalışanlarının aşı olmasını zorunlu tutuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Yüksek Mahkemesi şirketlerin çalışanlarının aşı olmasını zorunlu tutmasına karşı çıktı. Ancak JPMorgan CEO’su Jamie Dimon ve diğer Wall Street yöneticileri, çalışanlarının aşı olmasını zorunlu tutma kararında ısrarcı olmaya devam ediyor. Dimon, “ofise gidebilmek için aşı olmaları gerekiyor. Aşı olmuyorlarsa, ofiste çalışmaları mümkün değil” dedi. JPMorgan Chase yönetim altındaki varlıklar açısından ABD’nin en büyük bankası ve bankanın dokuz ofis binası var.

Dimon New York’ta bulunan merkez binasındaki çalışanların %97’sinin aşı olduğunu açıkladı. Açıklamasında, “onlara evden çalışmaları için para ödemiyoruz. Çalışanların aşı olmasını istiyoruz” dedi. Ülkenin en büyük bankaları uzun zamandır müşterilerinin, yatırımcılarının ve bazı yöneticilerin tepkisini çekmemek için politik duruşlar sergilemiyordu. Ancak aşı söz konusu olduğunda Wall Street oldukça sert bir tutum sergiliyor.

Bazı durumlarda bankalar aylardır bazı kurallarla işliyordu ve kurumlar yüksek mahkemenin kararı ne olursa olsun bu kuralları uygulamaya devam edeceklerini söyledi. JPMorgan’a ek olarak Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Wells Fargo da çalışanlarının en azından aşı dozlarını paylaşmalarını istiyor. Bank of America ise aşı olan tüm çalışanlarına 200 dolar bonus ödemesi yapıyor.

Morgan Stanley, çalışanlarının ofislere girebilmesi için aşıyı zorunlu tutuyor. Goldman Sachs ise 1 Şubat tarihinden itibaren ABD’deki tüm çalışanlarının güçlendirici dozlarını yaptırmasını zorunlu tuttu. Bu ay çalışanlarının aşı durumlarını paylaşmasını isteyen Wells Fargo, aşı olmayan çalışanlarının düzenli olarak test yaptırmasını zorunlu tuttu. Banka sözcüsü, Forbes’a yaptığı açıklamada, “Wells Fargo test uygulamasına devam edecek. Bunun çalışanlarımız ve müşterilerimizin güvenliği için en doğrusu olduğuna inanıyoruz” dedi.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre en katı kurallar ise Citigroup’tan geldi. New York merkezli bankacılık devi çalışanlarına ekim ayında aşı zorunluluğu getirmişti. Ülkenin en büyük dördüncü bankası bunun ardından aşı olmamış olan çalışanların 14 Ocak’ta ücretsiz izne çıkarılacağını, aşı olmadıkları takdirde ay sonunda işten çıkarılacaklarını açıklamıştı. Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir yazıda, ABD Yüksek Mahkemesi’nin kararının ardından şirketin İnsan Kaynakları Başkanı Sarah Wechter, çalışanların %99’unun aşılandığını açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada diğer çalışanların da bu kurala uyacağının beklendiği söylendi. ABD Yüksek Mahkemesi, Başkan Joe Biden yönetiminin Wall Street bankaları gibi dev kurumlar için aşı ya da testleri zorunlu tutması yönündeki kararına karşı çıktı. Kaiser Family Foundation tarafından hazırlanan rapora göre aşı olmayan ABD’lilerin %66’sı cumhuriyetçi görüşe sahip olurken, %20’si demokrat görüşte olduğunu söyledi. Raporda, “partililik aşıya karşı duruşun en güçlü belirleyicilerinden bir tanesi” dendi.

Bankacılık devleri de korona virüsün yeni varyantı yayılmaya devam ederen ofise dönüş konusunda bazı duruşlar sergilemek durumunda kaldı. Şirketlerin birçoğu ofise dönüşleri erteledi. Morgan Stanley CEO’su James Gorman farklı bir yaklaşım izleyerek maaş kesintisi tehdidiyle çalışanların ofise dönmesini zorunlu tuttu. Gorman geçtiğimiz ay verdiği bir röportajda bu tavrının doğru olmadığını açıkladı.

Yakın dönemde korona virüsün Omikron varyantının hızla yayılmaya başlamasıyla Goldman Sachs, Citi, Morgan Stanley ve JPMorgan da dahil olmak üzere Wall Street’in büyük bir bölümü çalışanlarına yeniden evden çalışma izni verdi. JPMorgan 1 Şubat’ta ofise dönmeyi hedefliyor.

Trump ve çocuklarına kötü haber: İfadeye çağrıldılar

 

Morgan Stanley ve Bank of America bilançolarını açıkladı

 

JPMorgan’ın kripto başkanının büyük planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)