BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWall Street bankalarından rekor ikramiye----

Wall Street bankalarından rekor ikramiye

Wall Street bankalarından rekor ikramiye
03 Şubat 2022 - 16:42 www.finansgundem.com

Wall Street bankaları olağanüstü bir 2021 yılı geçirdi. Bankalar elde ettikleri rekor kârların ardından çalışanlarına Küresel Finans Krizi’nden bu yana en büyük ikramiye ödemelerini gerçekleştirdi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

2021 yılında borsaların yeniden canlanması, halka arzlarda yaşanan artış ve şirket anlaşmalarının küresel çapta rekor seviyelerde artması Wall Street bankalarının bilançolarını besledi. Bankalar şimdilerde ise elde ettikleri bu gelirleri en çok değer verdikleri çalışanlarını ödüllendirmek için kullanıyor.

Fortune’un haberine göre Morgan Stanley 2021 yılında tazminat giderlerini %18 oranında artırdı. Golrman Sachs ise tazminatlar konusunda 2021 yılında bir önceki yıla göre harcamalarını %23 artırdığını açıkladı. Bank of America ise sözleşme bankacılarının tazminat ücretlerini %50 oranında artırdı. Bu harcamalar Wall Street bankacılarının 2009’dan bu yana elde ettiği en yüksek kazancı ifade ediyor.

Eski ABD Merkez Bankası üyelerinden Betsy Duke Bloomberg International’daki röportajında, Wall Street bankalarının ikramiyeleri bu yıl en iyi performans gösteren çalışanlarına ve sözleşme bankacılarına ayıracağını ve her birime aynı oranda yayılmayacağını söyledi. Örnek vermek gerekirse Reuters'in haberine göre, Goldman Sachs'taki en büyük ikramiyeler en iyi performans gösteren yatırım bankacıları için %50 daha yüksekti.

En yüksek maaş artışları görenlerse bankaların CEO’ları oldu. Morgan Stanley CEO’su James Gorman geçen yıl elde ettiği 2 milyon dolar değerindeki %6’lık zamla maaşını 35 milyon dolara çıkardı. JPMorgan Chase’in başındaki isim Jamie Dimon ise 3 milyon dolarlık zamma 2021’deki gelirlerini 34,5 milyon dolara taşıdı. Goldman Sach CEO’su David Solomon ise geçen yıl 35 milyon dolar maaş aldı.

New York Times’ın haberine göre Solomon ve Gorman ABD bankaları arasında en fazla kazanan patronlar olarak eşitliği paylaşıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street'i saran ikramiye dalgası yalnızca bankacılık alanında kazançlı bir yılın sonucu olarak gelmedi. Özellikle mesleğe yeni başlayan bankacıların pandemi sürecinde uzun saatler boyunca çalışması ve 2022 yılında daha fazla sözleşme bankacılığı ihtimaline dair de işaretlerin görünmesi bankacılık istihdam pazarının daralmasına yol açtı. Bu durum bankaların yetenekli çalışanlarını korumak için daha fazla ödeme yapmasına yol açtı.

Bazı bankalar yetenekli çalışanlarının işten ayrılmasını engellemek için ikramiye ödemeleri için önkoşul getirmeye dahi başladı. Yatırım bankası Credit Suisse gelecek yıl daha fazla miktarda ikramiyenin nakit olarak ödeneceğini ancak eğer banka çalışanı gelecek üç yıl içerisinde işten ayrılırsa ikramiyeyi geri ödemek zorunda kalacağını açıkladı.

Citi, Barclays ve JPMorgan'ın da aralarında bulunduğu büyük bankalar, geçen yılki şirket evliliği ve satın alma işlemleri çılgınlığı ve zorlu iş yükleri arasında yetenekli çalışanlarını elinde tutmak amacıyla ilk yıl analist maaşlarını geçen yaz 85 bin dolardan 100 bin dolara yükseltti. Bu yılın Ocak ayında Bank of America, Citi ve JPMorgan gibi bankalar başlangıç maaşlarını tekrar 110.000 dolara çıkarmaya karar verdi. Ancak birçok genç çalışan için bu imtiyazlar, geçen yıl yapılan sözleşme işlemleri ve bankaların yüksek getirileri ile karşılaştırıldığında çok büyük bir şey ifade etmiyor.

Ünlü teknoloji fonunda kayıp 4 milyar dolar

 

KPMG çalışanlarını uyardı: Sıkıntılı günlere hazırlıklı olun

 

Milyarderlerin bankası ABD macerasına hazır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)