BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWall Street bankaları kesenin ağzını açtı----

Wall Street bankaları kesenin ağzını açtı

Wall Street bankaları kesenin ağzını açtı
20 Ağustos 2021 - 15:01 www.finansgundem.com

New York’ta çalışan genç bankacıların Londra’daki meslektaşlarından %22 daha fazla maaş alıyor. Söz konusu durum Londra’daki genç bankacıların %70’inin sektör değiştirmeyi değerlendirebileceğini gösteriyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Acımasız çalışma şartları 100 saate kadar uzanarak mesai saatleri nedeniyle dev yatırım bankalarındaki genç bankacılar bir süredir şikayetlerini yüksek sesle dile getiriyordu. Genç bankacıların ayrılmasını önlemek amacıyla dev bankalar son üç aydır mesleğe yeni başlayan çalışanlarının maaşlarına zam yapıyor.

Analistlere yapılan ödemelere bakıldığında ise Wall Street’te çalışan genç bankacıların Londra’da çalışanlara göre çok daha fazla ücret aldıkları görülüyor. Financial News’in haberine göre New York’ta giriş seviyesinde çalışan bankacıların maaşları Londra’dakilere göre %22 daha fazla. Araştırma haberinde içlerinde Deutsche Bank ve HSBC gibi bankalarında bulunduğu bazı Londra firmalarında maaş miktarlarına tam olarak ulaşılmadığını belirtiyor. Söz konusu iki banka da ABD merkezli bankaları takip ederek giriş seviyesi ücretlerini 100 bin dolara taşımıştı. Credit Suisse ise henüz genç bankacıların maaş miktarlarını açıklamadı.

Diğer bankalarda ise söz konusu fark daha net bir şekilde görülüyor. New York merkezli yatırım bankacılığı şirketi Evercore giriş seviyesindeki bankacılarına 120 bin dolarlık ödeme sunuyor. Söz konusu rakam rakiplerinin 10 bin dolar üzerinde. Ancak Londra’da ise aynı bankanın yeni başlayan analistler için ödediği ücret 86 bin doların altında. Söz konusu durum ABD’deki analistlerin Londra’daki analistlerden %38 daha fazla kazandığını gösteriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre genç bankacıların maaşlarını yükselten son büyük Wall Street bankası Goldman Sachs olmuştu. Ancak banka rakiplerinin büyük bir kısmının giriş seviyesi ödediği maaşları geride bırakarak ilk sene için 110 bin dolar ikinci sene içinse 125 bin dolar ödeyeceğini açıklamıştı. Londra’da ise bu rakamlar sırasıyla 70 bin ve 80 bin sterlin seviyesinde. Bu aynı zamanda New York’ta çalışan analistlerin Londra’daki meslektaşlarından %14 daha fazla kazandığını gösteriyor. Bu durum Perella Wienberg Partners ve PJT Partner gibi diğer bankalarla aynı seviyede.

Tüm bunlara rağmen Londra’daki yatırım bankaları yeni işe aldıkları çalışanlarına oldukça iyi bir ödeme yapıyor. İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi rakamlarına göre İngiltere’de ortalama yıllık maaş ödemeleri 31.461 sterlin ve yatırım bankacılığı endüstrisi çalışanlarına ciddi ikramiyelerle birlikte en büyük başlangıç maaş ödemesini yapan sektör. Araştırma şirketi High Fliers’ın 2021 yılında yaptığı analize göre ortalama 46 bin sterlinden işe başlayan hukukçular yatırım bankacılarının bu alandaki en büyük rakipleri.

Ancak İngiltere’nin en büyük hukuk firmaları şimdilerde Londra’daki giriş seviyesi maaşlarını 100 bin dolara yükseltti. Hukuk firmaları ABD’de ödenen 140 bin dolarlık ortalama maaş ücretlerini yakalamayı hedefliyor.

Londra ve New York arasındaki maaş farkları bankalar için sorun yaratabilir. İşveren firmaları bazı bankaların %70 kadar analist ve çalışanının bu yıl ayrılabileceğini belirtiyor. Söz konusu oran genellikle %40 oranında gerçekleşmekteydi. Zira genç bankacılar analist olarak büyük bankalardan edindikleri tecrübenin ardından özel sermaye firmaları, start-up şirketleri ya da sektördeki başka girişim alanları üzerinden kariyer değişikliği planlayabiliyor.

 

Citigroup genç bankacıları 'maaş zammı'yla elinde tutmaya çalışıyor

 

Türkiye'de en çok aranan meslekler...

 

Zengin yatırımcıların yeni hedefi yüksek riskli krediler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)