BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWall Street bankaları acemilere çalışmaması için para ödüyor----

Wall Street bankaları acemilere çalışmaması için para ödüyor

Wall Street bankaları acemilere çalışmaması için para ödüyor
04 Haziran 2020 - 15:45 www.finansgundem.com

Korona virüs sürecinde maliyetleri azaltmayı ve salgının oluşturabileceği zorlukları Wall Street bankalarında işe alımları zorlaştırıyor. Bankalar genç bankacılara işe başlama tarihlerini geciktirmesi için 25 bin dolara kadar para ödeyecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street yatırım bankası Evercore Partners korona virüs salgını sırasında işe başlayacak genç bankacıların başlangıç tarihlerini geciktirmesi durumunda 25 bin dolara kadar para ödeyecek. Böyle bir hamle 2008 Finansal Krizi’nden bu yana Wall Street’te görülmemişti.

Bankanın işe alma bölümünde bankacı adaylarıyla iletişime giren çalışanların Wall Street Journal’a verdiği bilgilere göre bu yaz için çalışmaya başlayacak genç bankacılar işe başlama tarihlerini 2021’in ocak ayına ertelerlerse 15 bin dolar, eğer 2021 yazına ertelerlerse 25 bin dolar alacaklar. Evercore sözcüsü konu ile alakalı açıklama yapmadı.

Bankalar salgın sürecinde acemi istemiyor

2009 yılında, bankalar maliyetleri düşürürken ve çalışanları işten çıkarırken, Wall Street'e giden binlerce üniversite mezununa başlangıç tarihlerini ertelemeleri için benzeri biçimde para ödenmişti.Bankalar bu sefer mali sıkıntı içinde değil, ancak salgın sürecinin devam etmesinden dolayı yeni yükümlülüklerin altına girmekten kaçınıyorlar. Evercore şirket evlilikleri, fon toplama ve diğer işlemler konusunda uzmanlaşmış bir yatırım bankası.

Bankalar için diğer bir sorun da yeni çalışanların nereye gideceklerinin belli olmaması. Banka ofisleri ve yatırım firmaları diğer birçok beyaz yaka endüstrisinde olduğu gibi mart ayından itibaren bomboş. Yeni çalışanları bankaya entegre etmek için yapılan uygulamalı eğitimler şu anda imkânsız gözüküyor. Çalışanların sosyal entegrasyonunu sağlan etkinliklerin yapılması da mümkün değil.

Wall Street'in acemi birliği dağıldı

Tüm bu sorunlar oldukça güçlü olan ve alaylı denilebilecek acemi birliği kültürüne sahip olan Wall Street için oldukça büyük bir sorun. Sektörde yeni katılan genç çalışanlara “analist” lakabı takılıyor ve her erken yaz döneminde ya da sonbaharda binlerce genç Wall Street çalışanı iki yıl boyunca mali sistemi iyi ve kötü yanlarıyla öğreniyor.

Şu ana kadar hiçbir banka işe alma tekliflerini topluca iptal etmedi. Fakat tüm bankalarda işe alım süreci ve sanal eğitim programları bilgilendirmeleri yapılıyor. Yaz aylarında yapılacak staj programları bile internet üzerinden yapılacak ve bankalar normalde 10 hafta süren staj dönemini kısaltıyorlar.

Danışmanlık firmaları da erteliyor

McKinsey ve Accenture gibi danışmanlık firmaları da tıpkı Wall Street bankalarında olduğu gibi üniversite havuzundan gelen yeni çalışanların işe başlama tarihlerini erteliyor. Mali hizmet işe alım firması Odyssey Search Partners’ın ortaklarından olan Anthony Keizner, “Her gün etrafında bağırıp, konuşup fikir veren insanların olmaması bu işin öğrenilmesi deneyimini azaltacaktır” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)