BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisVW, Sırbistan ile bu hafta görüşecek----

VW, Sırbistan ile bu hafta görüşecek

VW, Sırbistan ile bu hafta görüşecek
18 Mart 2019 - 23:08 www.finansgundem.com

Türkiye’de ilk kez Finansgündem’in duyurduğu haberde, VW’nin yatırım için Sırbistan’a yöneldiğine yönelik bilgiler verilmişti. Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, VW'nin bu hafta içerisinde Sırbistan'a gelebileceğini ifade etti

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Türkiye’nin uzun yıllardır beklediği Alman otomotiv devi Volkswagen’in yatırımında son viraja girildi. Türkiye’de ilk kez Finansgündem’in duyurduğu haberde, VW’nin yatırım için Sırbistan’a yöneldiğine yönelik bilgiler vermişti. 7 Mart’taki haberimizin ardından Türk medyasında geniş yer bulan VW’nin Sırbistan ilgisi gelecek hafta resmi görüşmelerle devam edecek. Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, Alman VW’nin bu hafta Sırbistan’a gelebileceğini söyledi. Vucic, Sırbistan ile birlikte 5 ülkenin bu yatırımda aday olduğunu, ancak kendilerinin en şanslı ülke olarak dikkat çektiğini dile getirdi.

BU YILIN İLK YARISINDA AÇIKLANACAK

Volkswagen Grubu bünyesinde yer alan Skoda markasının CEO’su Bernhard Maier yaptığı açıklamada yeni üretim tesisi kurulması için düşündükleri alternatif ülkelerin sayısını azalttığını belirtti. Ayrıca dört alternatifin de olduğu ve bu seçimin ne kadar zor olduğunu konuşmalarına ekledi. Maier, “Biz hala analiz aşamasındayız. Bu kolay bir seçim değil. Kararımızı bu yılın ilk yarısında açıklayacağız” dedi.

Planlanan iş akışına göre yeni üretim tesisi 2022 yılından sonra çalışmaya ve üretime başlayacak. Mart ayının başlarında Sırbistan’da yayınlanan bir gazete olan Vecernje Novosti’nin haberine göre VW Grubu Sırbistan lokasyonunu Skoda ve Seat SUV modelleri üretimi olması seçti yönünde oldu.

Bu fabrikaya aday olan ülkeler arasında Türkiye’nin de varlığı konuşulan en önemli konular arasındaydı. Ancak Türkiye’nin alternatif olmaktan uzaklaşmasının sebebi olarak ülkede yaşanan ekonomik sorunlar olduğu söyleniyor. Özellikle 2018 yılında Türk Lirası’ndaki ciddi değer kaybının ve bununla birlikte oluşan araç satış ve üretiminin düşüşü dikkatleri Türkiye üzerinden Bulgaristan ve Romanya’ya kaydırdı.

Türkiye yıllardır bu yatırımı bekliyor: Dünya devinin tercihi Sırbistan mı?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)