BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVuhan halkı devletin gıda yardımı yaptığını yalanladı----

Vuhan halkı devletin gıda yardımı yaptığını yalanladı

Vuhan halkı devletin gıda yardımı yaptığını yalanladı
06 Mart 2020 - 14:51 www.finansgundem.com

Ölümcül korona virüs salgının başladığı yer olan ve karantinaya alınan Çin'in Vuhan şehrinde devlet yetkililerinin evlerinde kısılı kalan halka yaptığı gıda yardımlarının sahte olduğu iddia edildi.

Çin medyası, Vuhan'daki halkın isyan noktasına geldiğini azalan gıda stoku konusunda şehir yönetiminin yeterli tedbirleri almadığını yazdı. Çin'in en büyük sosyal medya platformu Weibo'da da birçok vatandaşın kendilerine et, meyve ve sebze yardımı yapıldığına dair söylentilerin doğru olmadığına dair görüntü ve yazılı mesajlar paylaştığı görüldü.

Perşembe günü Vuhan şehir müfettişlerinden Sun Chunlan ve ekibinin binlerce kişinin yaşadığı bir yerleşim bölgesinde gıda yardımı yaptığı görüldü. Ancak çevre sakinlerinden birinin balkona çıkarak, "Tüm bunların hepsi yalan" diye bağırdığı video sosyal medyada viral oldu.

Çin Komunist Partisi'nin yayın organı The People's Daily, Çince yayın yapan sitesinde söz konusu videonun sansürlenmiş halini yayınlarken, İngilizce sitede görüntülerin kaldırıldığı gözlemlendi. Pekin yönetimi ise gerekli önlemleri aldığını ancak Vuhan'daki yerel yetkililerin durumu yönetemediğine dair açıklamalar yaptığı belirtildi.

Global Times yayın organıysa cuma günü konuyla ilgili Vuhanlı yetkililerin Pekin tarafından uyarıldığını, yerel yetkililerin 3000 kişinin yaşadığı bir bölgede inceleme başlattığını ve sorunun çözülmesi için harekete geçildiğini yazdı.

Karantinaya alınan 11 milyon nüfuslu Vuhan'da halk yaklaşık bir buçuk aydır internet üzerinden toplu sipariş vererek gıda ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Yiyecek dağıtımını ise belirli bir ücret karşılığı ya da gönüllü olarak yaşlı insanların yaptığı kaydedildi.

Korona virüs sebebiyle ölü sayısı 3.400'e ulaştı

Öte yandan dünya genelnde korona virüse yakalanan hasta sayısı 100 bin kişiye yaklaşırken, virüs sebebiyle hayatını kaybedenler 3 bin 400 olarak açıklandı.

Çin'de son bir gün içerisinde korona virüs sebebiyle 30 kişi öldü. Ülkedeki vaka sayısı 81 bine ulaşırken, son verilere göre 3042 kişi yaşamını yitirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)