BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVon der Leyen, Hırvatistan'ın ulusal kurtarma paketini onayladı----

Von der Leyen, Hırvatistan'ın ulusal kurtarma paketini onayladı

Von der Leyen, Hırvatistan'ın ulusal kurtarma paketini onayladı
08 Temmuz 2021 - 22:02 www.finansgundem.com

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, Hırvatistan'ın Kovid-19'a karşı 6,3 milyar euroluk ulusal kurtarma paketini onayladı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB üyesi Hırvatistan'ın yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının neden olduğu ekonomik krizi aşmak için hazırladığı 6,3 milyar euroluk ulusal kurtarma paketini "son derece parlak ve iddialı" şeklinde değerlendirdi.

Von der Leyen, temaslarda bulunmak üzere geldiği Hırvatistan'da Başbakan Andrej Plenkovic ile bir araya geldi.

Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Von der Leyen, Hırvatistan'ın salgının neden olduğu ekonomik krizi aşmak için hazırlanan Yeni Nesil AB adlı kurtarma fonunun en büyük kullanıcılarından birisi olacağına işaret ederek, 6,3 milyar euro değerinde hazırlanan ulusal kurtarma paketinin oldukça parlak ve iddialı olduğunu belirtti.

"AB ÜLKELERİ SALGIN KRİZİNDEN GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ÇIKACAK"

Ulusal kurtarma paketinin Hırvatistan'ın gayrisafi yurt içi hasılasını yüzde 2,9 artıracağını söyleyen Von der Leyen, "Bu, 2026'ya kadar 21 bin yeni iş yerinin açılmasına da olanak sağlayacak. AB üye ülkeleri salgın krizinden çok daha güçlü bir şekilde çıkacak." dedi.

Von der Leyen, Hırvatistan'ın Schengen'e katılımda oldukça iyi bir yolda ilerlediğini vurgulayarak, Hırvatistan'ın 2023'e kadar Euro Bölgesi'ne de dahil olacağını söyledi.

Hırvatistan vatandaşlarına hem kendi hem de yakınlarını korumaları için aşılanmaları çağrısında bulunan Von der Leyen, Plenkovic'e ulusal kurtarma paketinin onaylandığını ifade etti.

Plenkovic de ülkesinin salgının yanı sıra iki büyük deprem yaşadığını anımsatarak, AB'den alacakları desteği 2026'ya kadar kilit yatırım ve reformlarda kullanacaklarını anlattı.

Erdoğan, Ursula von der Leyen ile görüştü

 

Von der Leyen: İstanbul Sözleşmesi bir mihenk taşıdır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)