BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisVolkswagen’le ilgili bomba iddia----

Volkswagen’le ilgili bomba iddia

Volkswagen’le ilgili bomba iddia
24 Ocak 2022 - 17:27 www.finansgundem.com

Financial Times’ın haberinde, Alman otomobil devinin ödeme sistemleri biriminde 2,6 milyon dolarlık siber güvenlik açığı konusunda üstlerini uyaran üst düzey çalışanını işten çıkardığı belirtildi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Volkswagen ödeme sistemleri kolunda siber güvenlik açıkları uyarılarında bulunan kıdemli bir çalışanını işten çıkardı. Financial Times’ın haberine göre Kıdemli Volkwagen çalışanı Eylül 2021’de yöneticilerine yaptığı uyarıda otomobil devinin sistemlerinin bir siber saldırı ile yapılabilecek “dolandırıcılık faaliyetlerine açık” olduğu konusunda uyardı. Haberde üst düzey çalışanın, şirket hesaplarında bulunan 2,6 milyon doların çalınabilir olduğunu söylediği belirtiliyor.

Üstlerine, güvenlik açıklarının giderilmediği takdirde Volkswagen’in düzenleyici kurumlarının müdahalesiyle karşı karşıya kalabileceğini de söyleyen personel, daha sonra Ekim ayında işten çıkarıldı.

Otomobil devinden yapılan açıklamada bu bilginin ‘alakasız’ olduğunun kanıtlandığı ve söz konusu çalışanın işine ‘birlikte çalışma biçiminde olan temeldeki farklılıklar’ gerekçesiyle son verildiği belirtildi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, 2015 yılında 11 milyon otomobildeki dizel motorlarının emisyon testlerinin manipüle edildiğinin ortaya çıkmasından bu yana Volkswagen’in iç dinamikleri uzun bir süredir tartışılıyor. Volkswagen’se herhangi bir endişesi olan çalışanların misilleme korkusu olmadan şikayetlerini dile getirebilmesi için şirket kültüründe reform yapıldığını vurguluyor.

Alman otomotiv devi şirket içi bütünlük ve hukuk konusundan tek başına sorumlu olan bir yönetim kurulu üyesi atadı ve herhangi bir hatanın bildirilmesini sağlamak için ‘Together4Integrity’ isminde bir program oluşturdu.

Programın belirtilen amaçlarından biri de Volkswagen’in "endişelerin ve şaibeli yanlışlıkların bildirilmesi” konusunda “çalışanların korunacağı ve sözlerine değer verileceği bir tartışma ortamının oluşturulmasının” teşvik edilmesiydi.

İşine son verilen Volkswagen çalışanın endişeleri ise 2017 yılında kurulan ve otomobil devinin bayilerine ve müşterilerine finansman sağlayan finansal hizmetler işletmesi Volkswagen Payments’la alakalıydı.

Volkswagen’in internet sitesinde verilen bilgilere göre dünyanın en büyük ikinci otomobil üreticisinin bu işletmedeki asıl amacı kredi kartı ve PayPal ödemelerini kabul eden ve tüm Volkswagen Grubu içinde küresel çapta araç içi satın alımlar için kullanılabilir bir ödeme sistemleri şirketi yaratmak olduğu belirtiliyor. Şirketin hizmet verdiği otomobil ve kamyon markaları arasında Audi, Porsche ve Scania’nın yanı sıra yerel yan kuruluşlar ve ithalatçılar da bulunuyor.

Ödeme sistemleri firması halihazırda Volkswagen’in amiral gemisi elektrikli otomobil modelleri için depozito kabul ediyor.

8 Eylül tarihinde JPMorgan, "otomobil alanında ve ötesinde gelişen müşteri beklentilerini karşılamak için" Merkezi Lüksemburg'da bulunan Volkswagen Payments’ın yüzde 75 hissesini satın alacağını duyurmuştu.

Habere göre, 11 Eylül tarihinde ise Volkswagen çalışanı patronlarına "dolandırıcılık etkinliği" olarak adlandırdıkları sorunun yarattığı risklerden endişe duyduğunu iletti.

"Bu tür saldırılardan zarar görme ihtimalini sınırlamak için bazı kill switch'lere ihtiyacımız var" diyen çalışan, gelecekte daha fazla bilgisayar korsanlığı girişiminde bulunulmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Volkswagen konuyla alakalı açıklamasında, "dolandırıcılık vakası olmadığını" söyledi. Şirket açıklamasında, "Prensip olarak, çalışanlarımızdan gelen tüm güvenlik bilgilerini derhal ve vicdani olarak takip ediyoruz" ifadelerine de yer verildi.

Otomobil devine yakın bir kaynak, söz konusu bölümde dile getirilen endişelerin incelenmesi için bir hukuk firmasının görevlendirildiğini belirtiyor.

JPMorgan konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Volkswagen, 16 ay öncesinde Eski ABD Başsavcı Yardımcısı Larry Thompson tarafından övgüyle bahsedilmişti. Thompson açıklamasında, “Şirketin tüm kademelerindeki yapıları, süreçleri ve taahhütleri Volkswagen'i uzun vadeli ve sürdürülebilir etik, bütünlük ve uyum konusunda bir başarı hikayesi haline getirebilir” dedi.

Volkswagen'in ABD'deki temyiz başvurusuna ret

 

Genç yöneticiler dört gün çalışmaya sıcak bakıyor

 

Goldman Sachs: FED 4’ün üzerinde faiz artırabilir

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Bilen 04 Şubat 2022 10:27

    Egzos gazı emisyonu skandalıyla yüz milyrar evet yanlış okumadınız, yüz milyar Amerikan Doları USD ödemek zrunda kaldığı için pratik olarak batık, teorik olarak Alman vatandaşlarını vergisiyle ayakta tutlan Volkswagen'e yakışır bir iş olmuş.