BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVolcker Yasası onaylandı----

Volcker Yasası onaylandı

Volcker Yasası onaylandı
11 Aralık 2013 - 06:28 www.finansgundem.com

Amerikalı regülatörler, bankaların spekülatif ve riskli işlemlerine sınırlama getiren düzenlemeyi onayladı

ABD'li regülatörler, 'Volcker kuralı' olarak bilinen ve bankaların kendi paraları ile yapacakları yatırımlara sınırlama getiren düzenlemeleri onayladı. Wall Street, işlemlerde daha sıkı denetimle karşı karşıya kalacak.

Fed, Federal Mevduat Sigortaları Kurumu (FDIC) ve 3 diğer ajans, aralarında JPMorgan Chase&Co., Goldman Sachs Group Inc. ve diğer sektör ortaklarıyla 3 yıldan uzun süredir davalık olan şahsi işlem yasaklarına ilişkin yasa onaylandı.

Diğer taraftan Wall Street'in lobiciliği büyük oranda başarılı olmuş görünüyor. Regülatörler, yasa taslağının son hâlinde traderları, şahsi işlemler yapanlar gibi ödüllendirilmemesi şartıyla, bankaların piyasa yapıcı masalarını, yasaklardan büyük oranda muaf tuttu. Düzenleme yabancı ülke tahvillerini de yasakların dışında tuttu.

Diğer tarafta regülatörler, bankalara başka risklerde koruma olarak düşünülen pozisyonlarda çok daha az alan tanıdı.

Korunma amaçlı vadeli satış yapmak için bankaların detaylı ve güncel bilgi paylaşımı yapması gerekiyor.

ABD Hazine Bakanı Jacob J. Lew geçtiğimiz hafta Volcker yasasının, piyasa yapıcılığı gibi ekonominin temel aktivitelerini korurken, riskli şahsi işlemleri yasakladığını söyledi. Lew, "Regülatörler, ekonomimizi ve vergi mükelleflerini koruyamak ve finansal piyasaların iyi işlemesine alan bırakmak için doğru dengeyi bulmaya çok çalıştı" dedi.

Bankaların spekülatif ve riskli işlemlerine sınırlamalar getiren Volcker kuralı düzenlemeleri eski fed başlkanı Paul Volcker tarafından önerilmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)