BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisVodafone yurt dışı paket mağdurları sayısı artıyor!----

Vodafone yurt dışı paket mağdurları sayısı artıyor!

Vodafone yurt dışı paket mağdurları sayısı artıyor!
28 Ekim 2019 - 08:00 www.finansgundem.com

Vodafone aboneleri arasında yurt dışı paket mağdurları sayısı artıyor. Fahiş yurt dışı paket faturalarıyla karşı karşıya kalan kullanıcılar seslerini duyuracak yetkili bulamıyor...

FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Vodafone’da yurt dışı paketlerde abone mağduriyetleri ve şikayetleri dikkat çekiyor. İngiltere kökenli GSM servis sağlayıcısı Vodafone’un, Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı dönemde “rakiplerinden en büyük farkı olarak lanse ettiği” yurt dışı paketler konusunda mağdur olduğunu öne süren kullanıcı şikayetlerine yenileri ekleniyor.

GEREKLİ UYARI YAPILMIYOR, MAĞDUR EDİLİYOR

Yurt içindeki paket kullanımlarının yurt dışında da geçerli olduğunu öne süren Vodafone yurt dışına seyahat etmeden önce bildirimde bulunan bazı abonelerine paket süreleri hakkında gerekli ve açıklayıcı uyarıları yapmamakla eleştiriliyor.

“Yurt içindeki paketleri dolmuşken, yurt dışına çıkarken bunu Vodafone’a bildiren” ancak yurt dışına çıkmadan önce yapılan aramalarda “paket sürelerinin dolduğuna dair gerekli uyarıda bulunulmayan” aboneler, yurtdışından dönüşlerinde “fahiş ve uçuk” “binleri” bulan faturalarla karşı karşıya kalıyorlar.

ŞİKÂYETLERİNİ DİNLEYECEK MAKAM BULAMIYORLAR

Şirkete yaptıkları haklı başvuruların dikkate alınmadığını belirten mağdur kullanıcılar, “telefon aramalarında kayda alınan görüşmelerinin dinlenilmesini talep etmelerine rağmen”, her seferinde başka bir sonuçla karşı karşıya kaldıklarını, haklılıklarını şirkette dile getirecekleri makam bulamadıklarını ifade ediyorlar.

Vodafone nezdinde “seslerini duyuramadıklarını ve sorunlarını çözecek yetkili bulamadıklarını” belirten Vodafone yurtdışı paket mağduru Finans Gündem takipçileri, şikâyet hattına yapılan şikayetlerinin “ilgisiz” karşılıklar bulduğunu, kendilerine yanıt olarak “mahkemeye giderseniz, faizlerinizin artacağını da unutmayın” gibi kurumsal bir firmaya yakışmayan üsluplarla karşılaştıklarını belirtiyorlar.

“HAKLISINIZ” DEDİLER SONRA VAZGEÇTİLER

Vodafone’da şikayetlerine bir olumlu bir olumsuz yanıt aldıklarını ifade eden ve Finans Gündem’e bu konuda şikayetini ileten mağdurlardan biri başından geçen olayı şöyle anlattı:

“Yurtdışına çıkışta kurumsal abone olduğumuz şirket hattımıza yurtdışı paketi tanımlanmasını talep ettik. Konu ile ilgili aradığımız Call Center’daki Vodafone görevlisi, ‘artık yurtdışı için özel bir paket satın alınmadığını ve mevcut tarife üzerinden yurt dışında da internet kullanımına aynı tarife ile devam edebileceğimizi’ belirtti. Biz de gönül rahatlığıyla yurt dışına çıktık. Ancak tesadüfen biz CALL Center ile görüştüğümüzde yurt içi internet paketimiz limiti aşmış ve aylık limitini doldurmuş. Paketin yenilenmemesi dolayısıyla, limitler yurt dışı GSM operatörlerinin limitleri kullanılarak yapılmış. Ancak Call Center tarafından biz bu durumdan hiçbir şekilde haberdar edilmedik. Kesinlikle uyarı almadık. Dönüşte 2900 TL gibi bir fahiş fatura ile yüzleştik. Vodafone Call Center yetkilileri, ilk başvurumuzda haksız olduğumuzu belirterek ödemeyi talep ettiler. Ancak kayıtların dinlenilmesini talep ettiğimizde ise kayıtları dinleyerek haklı olduğumuza karar verdiler ve özür dilediler. Fakat 15 gün sonra bu karardan yeniden vazgeçtiler. Mahkemeye gitmemiz gerektiğini söylüyorlar. Ancak derdimizi anlatabileceğimiz yetkili bir makam ile yüzleştirmiyorlar.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat03 Aralık 2019 23:16

    Yurtiçinde de internet paketi dolduğunda bilgilendirmiyorlar. Bir de bunu yurtdışında yapmalarını bekliyorsunuz. Hattınızın durumunu önceden sorgulayın, sonrasında kullanın. Yurtdışında kullanımı açmadan once 10 kere düşünüyoruz acaba paketim kapsıyor mu, yeterli pakete sahip miyim diye.

  • Gül Polat30 Ekim 2019 21:14

    Ayşe Uslu’nun yorumuna katılıyorum. Mutlaka bir çözüm bulunmalı. Bu iş böyle yürümemeli...

  • Yasin Y.29 Ekim 2019 16:24

    Ben 2014 yılında hac vazifesi için arabistana giden babamı "TümDünya" diye anılan paketi alıp yolladım ki orda rahatça dakikalarını kullansın diye ama olmadı o tarihte 1500 tl den fazla fatura ödedik. Sebebini sorduğumuzda tüm dünya paketi arabistanı kapsamıyor dediler. dünya dışı arabistana giderken dikkat edin. soyuyorlar ve sadece vodafone değil hepsi aynı çok dikkatli olmak lazım.

  • Zehra Bağcıoğlu29 Ekim 2019 13:14

    Allahım sonunda sesimizi duyuran bir yayın var. Bizi Vodafone’dan kurtarın lütfen. Allah razı olsun. Medyanın hepsini satın alamamış vodafone

  • baturayersin29 Ekim 2019 11:18

    tüketici hakem heyetine başvuran parasını alır mahkeme bilir kişiye başvuruyor bilir kişinin kararına göre para iadesi yapılıyor borçlar kanunu 10 yıl hakem heyetine e devlet üzerinden baş vuru yapa bilirsiniz dilekçe gelen fatura ödeme makbuzu yeterli hakem heyetleri ücretsiz masrafları firma ödüyor 

  • Mustafa t. 29 Ekim 2019 11:02

    Btk şikayet üzerinden şikeyet edelim bilgi teknolojileri kurumu iş başına geçsin artık.

  • baturay29 Ekim 2019 11:39

    https://sikayet.btk.gov.tr/ hakem heyetine baş vurabilirsin bilir kişi verdigi kara göre aynı firma başka durumdan gitim 12 tl geri aldım hakem heyeti bilirkişiye baş vuru yapıyor avukat tutmadanda başvuru yapılıyor ücretsiz e devleten başvuru yapılıyor dilekçe gelen fatura ödeme makbuzu sisteme yükleme yapman yeterli

  • Nuran29 Ekim 2019 08:25

    Benimde başıma aynısı geldi. 3600 tl ödrdim

  • Ayşe uslu29 Ekim 2019 01:36

    Bende bu magdurlardan biriyim suan mahkemeye veriyorum ancak minareyi calan kılıfını hazırlar derler en ince detayına kadar düşünülmüş bildiğiniz organize işler suç çetesi gibiler resmi yollardan bizi soymaya devam ediyorlar hukukçulari çok iyi çalışıyor en ufak bir kanun açığını kaçırmıyorlar sevgili hukukçular bu işe alet olmak yerine keske aboneleri böyle bir tuzağa düşürmekten kurtarmak için çalişsalardi bu ise devlet el atmalı bizi korumak için yeni yasalar çıkartmalı yoksa biz soyulmaya devam edeceğiz....

  • mustafa28 Ekim 2019 23:47

    2014'de 500 lira ödedim. Yani 250 $ 5 dakikaya. Uzak durun artık WhatsApp yetiyor. Sakın açmayın kullanmayın.

  • Ahmet KARA28 Ekim 2019 23:43

    4 tane faturalı hattım var. Uyarı gelmiyor İnternet aşımından fahiş fatura gelmeye başladı. Müşteri hizmetleri dikkate almıyor, muhatap bulamıyorum. Yılbaşında günüm doluyor. Kesinlikle başka bir GSM'ye geçeceğim..Bir daha Vodafone mu? Asssslaaaaa

  • Ayşe 28 Ekim 2019 23:20

    Bende aynı sorundan mağdur oldum defalarca vodafone u aradım sanki müşteri temsilcisi değilde bilgisayarla konuşuyoruz tam bir rezilliiiiik yurtdışı paketleri avantajlı dediler vodafone a geçtim geçmez olsaydım tam bir rezillik bende yunanistanda 1500 tl fatura ödedim böyle rezil bir kurum yok!!!!!!

  • Ayşen Çavuşoğlu28 Ekim 2019 23:13

    Maraton sponsorluğunu bizden aldıkları ile yapıyorlar herhalde. Bizi mağdur et. Sonra göz boya...

  • Cevat kavrazlı 28 Ekim 2019 22:10

    Bu haber için teşekkür ederim. 1 ay yurt dışında kaldım sürekli her hava limanında SMS gönderip "Paketiniz aktif" diyorlar. "SMS atın kırmızı yazıp ücretsiz atalım" diyorlar; arıyorlar. İptal ettik diyorlar Mallorca Adası'ndan Barcelona'ya uçuyorsunuz. Aynı ülke yine mesaj üstelik kendi hataları bir sonraki faturadan düşecek diyorlar. Ülkeye dönüyorsunuz muhatap hiç yok. Sadece otomatik cevaplar mail atıyorsunuz. "Döneceğiz" diyorlar ama dönmüyorlar. Tüm görüşmeleri Whatsapp'tan wifi üzerinden yapmama rağmen Eylül-Ekim 100 +100 =200 lira haksız fatura geldi. Tüketici mahkemesine başvuracağım. Biten ev internetini sırf bu yüzden rakipten aldım. İlk fırsatta paramı alıp bırakacağım bu kazıkçı Vadafone'u.

  • Yazık bu millete28 Ekim 2019 21:30

    Patron şirket sahibi işveren milletvekili olunca kanunlar hep kendilerine göre. BTK kurmuşlar. Hiç bir işe yaramaz. Şikayet kayıtları sadece kendi kapalı sistemlerinde mail ile olması gerekiyor. Başka türde ispat edemezsin.

  • F.....dvn28 Ekim 2019 21:17

    Turkcell'den Vodafone'a geçtim. Ev internetini de taşıdım. Bana ilk ay ücretsiz dediler. Sonra 24 hız dediler. 16 bağlamışlar ve cezalar ödenecek dediler. Yok kardeşim yok ben sözleşme de imzalamadım. Bana bir sözleşme geldi. Benim adıma düzenlenmiş imzada atılmış yerime. Bende imzalarımı Vodofone'a gönderdim. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Uğraşsınlar artık.

  • Ridvan Mutlu28 Ekim 2019 21:00

    Bilmeyenlere benden her abonenin üst limiti vardır. Atıyorum 150 TL aylık ise sizin kullandığınız operatör bunu aşamaz. Telefonu kapatmak zorunda. Size gelen fatura diyelim ki 300 TL ise devreye Tüketici Hakları girer. Şikayet edip dava açabilirsiniz...

  • Cem28 Ekim 2019 19:49

    Kurumsal faşizm

  • Cemil28 Ekim 2019 19:43

    Vodafone’u kim bu kadar koruyor? Nasıl böyle hoyrat davranabiliyor? Burası İngiltere mi? Orada da bunları yapabiliyor mu?

  • Ferit28 Ekim 2019 19:25

    Bende aynı şekilde mağdur edildim o yüzden Turkcell'e geçtim. Eksik bilgi veriyorlar. Kotayı geçtikten sonra haber veriyorlar.

  • Serhat28 Ekim 2019 16:09

    Ben yurt dışında üç defa alo demeden 300 TL geldi bu ne ya

  • Ridvan Mutlu28 Ekim 2019 20:48

    Yurt dışından gelene Türkiye'de ne uygulanıyorsa Türk operatörlere aynısını uygulamaya başlamışlar. Neyi ekersen onu biçersin.

  • Kadir Akdağ 28 Ekim 2019 15:13

    Operatör değiştirdim 19 tl alacağımı hesabıma yatırmadılar. Vodafone yaptı bunu.

  • Ekrem Ayildiz 28 Ekim 2019 11:48

    Bende ayni sorunu yasadim pakete gunluk 29 .90 tlf kabali oldugu halde internede girmisin hem gunluk fatura hem internet parasi geldi kac kez gorustum kontak kurmak isteyen biri iletisime gecerse daha dedatli anlata bilirim bakin bu yurtdisinda kulandigim romen vodafonu kardi turkiyede evde kapali kulaniyorum sanit faturanin haricinde bir kurus gelmiyo ayni sekilde turk vodafonu yurtdisinda evimde interneten kulandim diye yuksek fatura geliyor bende cok sikayet bulundum ukalaligin haricinde bisey yok

  • Erkan28 Ekim 2019 10:54

    GSM operatörlerinin tümü koruma altında müşterilerine istedikleri kazığı atabilirler herhangi bir yaptırım ile karşılaşmazlar.

  • IŞIK DENİZ28 Ekim 2019 10:25

    Maddi, manevi mağdur ediyorlar. call center sanki müşteriyi delirtmeye çalışıyor. Yanlış bilgilendirme nedeniyle tlf. kayıtlarının dinlenmesini talep etmiştim...tamamdır sorununuzu not aldık, döneceğiz dediler, dönüş yapılmadığı için tekrar aradım, öyle bir sorun kaydı yok, biz kayıt açalım dediler... ve bu döngü bir süre devam etti. Sonunda da, "dinledik ama siz haksızsınız"  dediler. Kaydı ben de dinlemek istedim ama öyle bir uygulamaları yokmuş !!!   Sinirlerimi daha fazla yıpratmamak için vazgeçtim.   

  • Ridvan Mutlu28 Ekim 2019 08:26

    Bende Vodafon magdurlardan biriyim  yalniz Turkiyede 1500 tl. odedimKapikulede 35 Mgb.  2 dakikalik internet kullanimi icin    

  • Tiktak28 Ekim 2019 08:24

    Bu hem yurt içi hem de yurt dışı ciddi sorun. Bakanlık bu işi kalıcı çözüme kavuşturmalı.