BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVodafone kullanıcılarının faturası kabaracak----

Vodafone kullanıcılarının faturası kabaracak

Vodafone kullanıcılarının faturası kabaracak
03 Ocak 2022 - 13:39 www.finansgundem.com

Brexit anlaşmasının İngiltere’nin en büyük operatörlerinden EE ve Vodafone’un, Avrupa’ya yapılan seyahatlerde yeni ücretler almasına imkan tanıyor. İngiltere’de Vodafone kullanıcısı milyonlarca İngiliz yüksek faturalarla karşı karşıya kalacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin en büyük dört operatöründen ikisi EE ve Vodafone, bu aydan itibaren Avrupa’ya seyahat edecek müşterileri için yeni roaming ücretleri getirecek. Bir başka büyük operatör Three de yeni ücret tarifesine 2022’nin mayıs ayında geçecek. Cumartesi gününden bu yana, 7 Temmuz 2021 tarihinden sonra EE’ye geçen kullanıcılar Avrupa ülkelerinde veri kullanımı, aramalar ya da mesajlar için günlük 2 sterlin ücret ödeyecek.

City A.M.’in haberine göre aynı ücret 11 Ağustos 2021 tarihinden sonra Vodafone’a geçen ya da sözleşmelerini yenileyen kullanıcılar için de geçerli olacak. Three ise 2 sterlinlik günlük kullanım ücretini 23 Mayıs’tan itibaren uygulayacak. Yeni tarife ağa 1 Ekim 2021’den sonra katılan kullanıcılar için geçeli olacak. Hem EE hem de Vodafone müşterilerinin ücretten kaçınabilmeleri için alternatifler sunacak.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre EE müşterileri 10 sterline 30 günlük ‘Roam Abroad Pass’ isimli paketi satın alabilecek. Vodafone kullanıcıları ise sekiz ya da 15 günlük paketler için günlük 1 sterlin ödeyebilecek.

Brexit etkisi

Roaming ücretlerinin yeniden uygulanması, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasından sonra gerçekleşecek. Avrupa Birliği 2017 yılında blok içinde yer alanlar için roaming ücretlerini kaldırmıştı. uswitch.com operatör uzmanı Ernest Doku, “2022 yılında Avrupa’ya seyahat edecek birçok cep telefonu kullanıcısı, ek roaming ücretlerini ödemek zorunda kalacak. EE ve Vodafone ücretleri ocak ayından itibaren uygulamaya başlayacak” dedi.

Açıklamasının devamında “EE, Vodafone ya da Three kullanıcısıysanız, bu ücretlerin size uygulanıp uygulanmayacağını görmek için sözleşmenizi gözden geçirin. Sözleşmenin belirli tarihlerden önce yapılmış olması, ücretlerin uygulanmayacağı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı. Doku, “seyahat söz konusu olduğunda gideceğiniz yer için roaming ücretlerini kontrol etmeyi son dakikaya bırakmayın ve otel ile kafelerin internetini kullanın” açıklamasında bulundu.

İsrail'den ülkeye girmek isteyen yabancılara şartlı izin

 

KVKK 10 binden fazla başvuruyu sonuçlandırdı

 

İngiltere'nin banka şubesi krizine çözüm

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)