BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVodafone küçülüyor----

Vodafone küçülüyor

Vodafone küçülüyor
22 Ağustos 2022 - 13:08 www.finansgundem.com

Macaristan'daki operasyonlarını 1,8 milyar euroya satıyor. Anlaşma ülkedeki en büyük ikinci mobil ve sabit iletişim şirketini oluşturacak

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küçülme sadeleşme politikası uygulamaya başlayan Vodafone Group Plc, Macar birimini şirketin borcu da dahil olmak üzere 1,8 milyar euroya satmayı kabul etti. Şirket, varlıkları 4iG Public Ltd.'ye sattı. Macar devlet şirketi olan Corvinus Zrt, anlaşmayı yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor. Bloomberg’in haberine göre, İngiliz telekomünikasyon devinin operasyonlarını basitleştirme planının bir parçası.

Şirket duyuruda, 4iG ile yapılan anlaşmanın ülkedeki en büyük ikinci mobil ve sabit iletişim şirketini oluşturacağını kaydetti.

Macaristan, Vodafone'un satışı, Yeni Zelanda'nın satışını da içeren işi basitleştirmeye yönelik devam eden çabasını gösteriyor . Vodafone, İtalya, İngiltere ve Portekiz gibi önemli pazarlarda büyümek istiyor.

Vodafone'da kayıplar artıyor

 

Araplar Vodafone'un en büyük hissedarı oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)