BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisVodafone kredi yapılandırması için bankalarla görüşüyor----

Vodafone kredi yapılandırması için bankalarla görüşüyor

Vodafone kredi yapılandırması için bankalarla görüşüyor
10 Kasım 2021 - 13:27 www.finansgundem.com

Mali yapısındaki çöküş nedeniyle bir süredir gündemden düşmeyen Vodafone’un Hindistan birimi Vodafone Idea kredilerini yapılandırmak için bankalara başvurdu.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Vodafone’un Hindistan’daki birimi Vodafone Idea (Vi), kredilerinin yeniden yapılandırılması için konsorsiyum lideri Hindistan Devlet Bankası (SBI) da dahil olmak üzere bankalarla görüşme yapıyor. The Economic Times’ın haberine göre, Vodafone Idea’nın talepleri arasında faiz ödemelerinin durdurulması, daha uzun vadeli veya daha az faizli ödeme planları bulunuyor.

1,8 milyar dolarlık fon toplamayı hedefleyen şirket yatırımların onaylanması halinde üzerindeki mali baskının bir kısmını hafifletebilir. Vodafone Idea’nın sadece SBI’a 1,4 milyar doları aşkın kredi yükümlülüğü bulunuyor.

Haberde konuyla ilgili bilgisi olan ancak kimliği açıklanmayan bir kaynak, “Hükümetin telekomünikasyon şirketlerine yardım elini uzatmasının ardından, şirketlerin bankalar konusundaki geleceği üzerindeki belirsizliğin şimdilik sona erdiğine inanılıyor. Bununla birlikte eğer telekom operatörü şirket daha fazla özkaynakla desteklenir veya yeni fon toplarsa, kredi aidatlarında daha kolay geri ödeme koşulları kesin bir olasılık mümkün olabilir” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Vodafone Idea ayrıca altyapı geliştirmeleri için kullanılacak fonların artırılması için küresel yatırımcılarla görüşmelerin yeniden canlandırıldığı konusunda bankalara bilgi verdi. Vodafone Idea hisseleri Salı günü %6,11 oranında yükseldi.

Hindistan Merkez Bankası'nın (RBI) Haziran 2019’da ortaya koyduğu yeniden yapılandırma planına göre, bankalar şirketin özkaynak getirmesi durumunda şirketin likiditesini artırmak için kredi aidatlarının yeniden müzakere edilmesine izin verebilir.

Vodafone Idea’nın hissedarlarından Aditya Birla Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Kumar Mangalam Birla, kendi sermayesinin yaklaşık 200 milyon dolarlık bir kısmını Vodafone Idea’ya tahsis etmeyi düşünüyor. Şirketin diğer ortağı olan Vodafone Grubu, telekomünikasyon altyapısı şirketi Indus Towers’taki %28,12’lik hissesinin bir kısmını paraya çevirerek Vodafone Idea’ya kanalize edebilir.

Şirketin pazarlık gücü artabilir

Bankalarla anlaşmaya varması halinde Vodafone Idea (Vi) önümüzdeki dört yıl boyunca toplam nakit akışında yaklaşık 1 lakh crore rupi (1 katrilyon rupi) tasarruf edebilir ve bu da şirkete küresel yatırımcılarla görüşmelerinde gerekli pazarlık kozunu verebilir. Sektörden üst düzey bir yönetici konuyla ilgili açıklamasında, “Vi'nin üst düzey yönetimi artık daha iyi müzakere şartlarına sahip ve bir dizi küresel yatırımcıyla buluşuyor” ifadelerine yer verdi.

Geçen hafta, SBI Yönetim Kurulu Başkanı Dinesh Khara, hükümetin Vi'ye moratoryum sunma kararlarının telekom sektörüne yeniden nefes alma imkanı sağladığını söyledi.

Khara açıklamasında, “Gerçekten endişelenmemiz için bir neden yok. Sermayelerini artırmak gibi hamleler yapmak ve aynı zamanda teknolojiye yatırımı artırmak açısından üzerinde çalıştıkları planları var. Yani her şey tekrar rayına oturdu” ifadelerine yer verdi.

ET’de geçen ay yayınlanan bir haberde Vi’nin azınlık hissesini Apollo Global Management ve Carlyle gibi küresel çaplı özel sermaye şirketlerine satmak için görüşmeler yaptığı bildirilmişti. Görüşmelerdeki asıl hedefse önümüzdeki iki üç ay içerisinde 1 milyar dolara yakın fon toplamaktı.

Vi'nin finansal sorumluluklarını Aralık ayından itibaren yerine getirmesi konusundaki bankaların baskısı şirketi fon toplamaya zorluyorlar. Hindistan merkezli menkul kıymetler şirketi Kotak Securities Vi’nin toplam borçlarının 3 milyar doların üzerinde (23.400 crore rupi) olduğunu ve banka kredilerine yıllık ödemeleri gereken faizin yaklaşık 350 milyon dolar (2.600 crore rupi) olduğunu belirtiyor. Şirket ayrıca Aralık ayından itibaren yaklaşık 800 milyon dolarlık (6.000 crore rupi) dönüştürülemez teminatsız şirket tahvili ödemelerine de başlayacak. Tüm bunlarla birlikte Vi’nin aynı zamanda finansal olarak daha güçlü olan telekomünikasyon şirketleri Bharti Airtel ve Reliance Jio ile daha iyi rekabet edebilmesi için öncelik verdiği 16 pazardaki 4G altyapısına acilen para yatırması da gerekiyor. Aksi halde şirket abone sayısında düşüşe maruz kalabilir.

12 milyon abone kaybeden Vodafone zor durumda!

 

Vodafone’un mesajına tepki yağıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)