BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVladimir Putin, 70 yaşına bastı----

Vladimir Putin, 70 yaşına bastı

Vladimir Putin, 70 yaşına bastı
07 Ekim 2022 - 10:33 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün doğum günü. 70 yaşına giren liderin doğum gününde de çalışacağı belirtildi.

2020 yılında verdiği demecinde, “Üniversiteden beri tanıdığım arkadaşlarım pek değişmediğimi söylüyor” diyen Putin, devletin başında geçen yıllar boyunca, bazen bir insandan bir ‘fonksiyona’ dönüştüğünü hissettiğini itiraf ederken, ancak karakterini koruduğuna inanıyor.

7 Ekim 1952’de eski adıyla Leningrad olan St. Petersburg şehrinde doğan Putin, Zhdanov Leningrad Devlet Üniversitesi (LGU) hukuk fakültesinin uluslararası bölümünü bitirdikten sonra 1975 yılında SSCB Güvenlik Servisi KGB’nin Dış İstihbarat Müdürlüğü’ne atanmış, kısa süre sonra resmi olarak Leipzig’deki konsolosluk departmanının bir çalışanı olarak listelendiği Doğu Almanya’da çalışmaya gönderilmişti.

Almanya dönüşü Moskova’da çalışmaya başlayan Putin, 1998’de Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) başkanlığı görevini üstlenirken, ardından Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreterliği de yaptı.

1999’da Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin halka yaptığı konuşmasında “Ben yoruldum… Gidiyorum!” diyerek tüm halkı şaşkınlığa uğratırken, Vladimir Putin’i de Aralık 1999’da vekili olarak atamıştı.

O yıl 47 yaşında olan Putin, 26 Mart 2000’de ise seçimle devlet başkanlığı görevine gelmişti.

7 Mayıs 2008’e kadar yürüttüğü devlet başkanlığı görevini kısa süreliğine Dmitry Medvedev’e bırakan Putin, 2008- 2012 yıllarında Rusya Başbakanı olarak görev yapmış, 2012’de ise yeniden devlet başkanlığı görevini üstlenmişti.

Bir sonrası devlet başkanlığı seçimlerinin 17 Mart 2024’te yapılacağı bilinirken, 2018’deki son devlet başkanlığı seçimlerinde, bir bütün olarak ülkede oyların yüzde 76,7’sini alan Putin’in muhtemelen görevini sürdüreceği bekleniyor.

ERDOĞAN İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, doğum gününde Putin’in çalışacağını vurgularken, aynı zamanda gün içerisinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yapacağını da doğruladı.

Putin'le müzakere imkansız dedi, Rusya'dan yanıt gecikmedi

 

Putin: Avrupa'ya ihracat yapan Rus şirketleri baskı altında

 

Putin, gerilimi tırmandıracak kararnameyi imzaladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)