BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemViyana'da Esad konusunda anlaşma çıkmadı----

Viyana'da Esad konusunda anlaşma çıkmadı

Viyana'da Esad konusunda anlaşma çıkmadı
30 Ekim 2015 - 21:39 www.finansgundem.com

Rusya: Esad'ın akıbeti konusunda anlaşma yok. Esad kararını Suriye halkı verecek.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Viyana’da yapılan Suriye görüşmelerinde bazı siyasi konularda ilerleme sağladıklarını, ancak Beşşar Esed’in siyasi geleceği konusunda İran’la anlaşmazlığın sürdüğünü açıkladı. 

Suriye’deki iç savaşa siyasi çözüm bulmak amacıyla ABD ve Rusya’nın girişimleriyle Viyana’da düzenlenen ve Esed rejimine destek veren İran’ın ilk kez katıldığı uluslararası görüşmeler tamamlandı.

ABD, Rusya, Türkiye, Suudi Arabistan ve İran’ın da aralarında bulunduğu 17 ülkeden dışişleri bakanlarının katıldığı ve yaklaşık 8 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, Suriye’deki katliamlardan sorumlu tuttuğu Esed’in iktidarı bırakması gerektiğini söyledi.

Fabius, “Yüz binlerce Suriyelinin ölmesi, milyonlarca Suriyelinin sığınmacı haline gelmesi gerçek bir felaket. Ve bu felaketin asıl sorumlusu Beşşar Esed’dir” dedi.

ESED KONUSUNDA ANLAŞMAZLIK
Suriye konusunda belirleyici rol oynayan tüm ülkelerin ilk kez bir araya geldikleri toplantının önemli olduğunu ifade eden Fabius, yaklaşık 8 saat süren görüşmelerde birçok konuyu ele aldıklarını kaydetti.

“Bazı konularda farklı düşünüyoruz, özellikle de Sayın Beşşar Esed’in geleceği konusunda. Biz Esed’in Suriye’nin geleceğinde yeri olmadığını düşünüyoruz. Ancak bazı ülkeler, özellikle de İran farklı düşünüyor” diyen Fabius, şöyle devam etti:

“Ancak bazı konularda da ilerleme sağladık. Birleşmiş Milletler’in rolü, seçimler, yeni hükümet ve yeni anayasa konularında ilerleme sağladık. Bu konularda ortak anlayış sağladık ve bunlar bildiride yer alacak.”

Fabius tarafların siyasi çözüme dönük olarak çabalarını sürdüreceklerini ifade ederken, “İki hafta içerisinde aynı görüşme formatında yeniden bir araya gelmeyi kararlaştırdık” dedi.

Diplomatik kaynaklar, iki hafta içerisinde yapılacak görüşmenin zamanının ve yerinin henüz kesin olarak belirlenmediğini kaydettiler. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)