BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriVisa’nın Bitcoin açılımı etkili olacak mı?----

Visa’nın Bitcoin açılımı etkili olacak mı?

Visa’nın Bitcoin açılımı etkili olacak mı?
08 Şubat 2021 - 16:58 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz hafta Visa kripto alışverişini destekleyen pilot uygulamasını açıkladı. Ancak Visa’nın ödeme sistemlerinde yer aldığı temeller Blockchain’in genel prensipleriyle aykırılık gösteriyor



FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Araştırma kuruluşu Gartner, Visa'nın kendi ağında bitcoin ticaretini desteklemek için yaptığı son hamle üzerine açıklamalarda bulundu. Gartner ödeme sistemlerindeki gerçek devrimin merkezi finans şirketlerinin blockchain işlemlerinde resmi para birimleriyle denkliği olan stablecoinlerin desteklenmesiyle gerçekleşebileceğini savundu.

Geçtiğimiz hafta Visa yeni kripto ara yüzlerinin ilk pilot sürümünü açıkladı. Dev ödeme yöntemleri şirketinin bu uygulaması sektördeki PayPal ve Square gibi şirketlerin yaptığı dijital para birimi açılımlarına bir yenisini daha getirdi.

Gartner Analisti Avivah Litan Visa’nın bu hamlesini memnuniyetle karşıladıklarını ve “tüketiciler, işletmeler ve Blockchain’ler arasında teknik bağlantıların arttırılıp gelecekteki ödeme yapısına geçişin hazırlanmasına yardımcı olduğunu” belirtiyor.

Buna karşın Litan aynı zamanda Visa’nın bu hamlesinin devrimsel bir nitelik taşımadığının da altını çiziyor. Litan’a göre kripto para ticaretinin merkezine işlem ücretleri alarak gelir elde eden merkezi finans şirketleri, Blockchain’in temelinde bulunan uçtan uca (peer to peer) ödeme ideallerine aykırılık gösteriyor.

Kripto paraların gizliliğini ve kolay transfer edilebilirliğini vurgulayan Litan, açıklamasında, “Potansiyel kullanıcılar gelecekte uçtan uca blockchain ağlarında kripto para birimlerinin taşımak için ve blockchain’in vadettikleri sözleri bozmak uğruna merkezi Finans şirketlerine eş işlem ücretlerini ödemek zorunda kalınacak mı diye merak ediyorlar” sorularına yer verdi.

Ancak Litan’ın bu sorulara kart şirketleri ve diğer kurumsal şirketler yönünden verdiği yanıtsa stablecoin’leri öne çıkarıyor. Gartner analistine göre kart şirketlerinin söz konusu hamleleri blockchain sistemlerine gerçekten dahil olmadan resmi para birimlerine bağlı stablecoin’ler üzerinden etkili olabilir.

Bu Visa gibi şirketlerin işlem ücreti almadan işlem yapacakları anlamına gelmez. Ödeme şirketleri bu yöntemle risk yönetimi, bakiyenin işleme alımı ve güvenliği gibi hizmetler sunarak alıcı ve satıcı arasındaki para alış-verişinden komisyon alabilir.

Litan açıklamasının sonunda, “Bazı sorular halen cevapsız kalıyor. Bu merkezileşmiş mevcut para akışlarını yöneten mali hizmet şirketleri blockchain ruhuyla merkezi olamayan para akışları tarafından kötülenirken ne kadar ileriye gidebilirler? Bu sorunun cevabı firmaların pratik bir seçeneğinin olup olmadığına bağlı kalacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

Elon Musk, Bitcoin’i rekora taşıdı

 

Boğa piyasası balon korkularına rağmen yükseliyor

 

Elon Musk kripto piyasasıyla alay mı ediyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)