BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriVisa ve Mastercard'a rakip mi geliyor?----

Visa ve Mastercard'a rakip mi geliyor?

Visa ve Mastercard'a rakip mi geliyor?
05 Ekim 2021 - 15:24 www.finansgundem.com

Avrupa'nın en büyük bankaları Visa ve Mastercard'a rakip olacak Avrupalı bir şirketi hayata geçirmeye karar verecekler.

Avrupa'nın önde gelen bankaları, ABD merkezli Mastercard ve Visa'ya rakip olacak Avrupalı bir ödemeler şirketini hayata geçirmenin faydalarına olup olmayacağını tartışıyorlar.

Politico'nun haberine göre Avrupa Ödemeler Girişimi (EPI) adı verilen Avrupalı ödemeler şirketini Deutsche Bank, Commerzbank, BNP Paribas, ING, Santander, UniCredit and BBVA'nın aralarında olduğu 22 banka destekliyor.

EPI CEO'su Martina Weimert, Politico'ya yaptığı açıklamada Visa ve Mastercard tarafından tekelleştirilmiş bir piyasa ile karşı karşıya olduklarını, bu iki şirketin pazar güçlerini artırdıklarını, karşılarında Avrupalı hiçbir şey olmadığını ifade etti.

Weimert'in verdiği bilgiye göre EPI'nin faaliyete geçirilip geçirilmeyeceği konusunda karar Ekim ayı içinde veya Kasım ayında verilecek.

EPI'nın hayata geçmesinin kesin olmadığını belirten Politico, 2011'de 24 kadar bankanın Monnet Project adıyla başlattıkları bir projeyi sonradan rafa kaldırdıklarını da hatırlattı. Ancak EPI'nin Monnet Project'ten farkı AB Komisyonu ve ECB'nin de bu girişimin arkasında durmaları. Fransa ve Almanya merkez bankaları da EPI'yi destekliyorlar.

Mastercard'dan kripto hamlesi

 

Visa ve Mastercard bankaları tehdit etmeye başladı

 

Mastercard’a 10 milyar sterlinlik tarihi tazminat davası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)