BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriVisa ve Mastercard bankaları tehdit etmeye başladı----

Visa ve Mastercard bankaları tehdit etmeye başladı

Visa ve Mastercard bankaları tehdit etmeye başladı
22 Ağustos 2021 - 11:12 www.finansgundem.com

Ödeme sistemlerindeki tekelin kırılmasını istemeyen Visa ve Mastercard, Rus bankalarına baskı yapmaya başladı

Rusya’nın en büyük online perakende şirketi Wildberries, yerli ödeme sistemlerine sahip kredi kartlarıyla komisyonsuz ürün satışı açıklamasından sonra Visa ve Mastercard’ın Rus bankalarına baskı yapmaya başladığını açıkladı.16 Ağustos itibariyle alışveriş sitesinde yapılan işlemlerde Hızlı Ödeme Sistemi (SBP), MIR ulusal kredi kartı ve Sberbank ödeme hizmeti SberPay üzerinden komisyon almayan Wildberries, ödemelerden yüzde 2 komisyon alan Visa ve Mastercard şirketlerinin Wildberries ile çalışan Rus bankalarına baskı yaptığını belirterek, yabancı ödeme sistemlerinin Rus bankalarına “ceza tehdidiyle” resmi mektuplar gönderdiğini söyledi.

Şirketin kurumsal iletişim bölümünden yapılan açıklamada, bu eylemlerin bir tür gözdağı verme amacıyla yapıldığı vurgulanırken, Visa ve Mastercard’ın eylemlerinin haksız rekabetin bir göstergesi olduğunun altı çizildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mastercard Rusya Başkanı Aleksey Malinovsky, şirketin Rusya’nın en büyük çevrimiçi perakendecisi Wildberries ile komisyon meselesini analiz ettiğini belirtirken, öte yandan milyonlarca Mastercard sahibi müşterisine karşı olası ayrımcılıktan endişe duyduğunu da sözlerine ekledi.

YÜZDE 2 İNDİRİM FIRSATI
Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) ise Wildberries politikasında herhangi bir ihlal görmediklerini açıklarken, belirli bir ödeme sistemi aracıyla ürün satın alan vatandaşların indirim seçeneklerini bilme ve yararlanma hakkı olduğunu vurgulayarak, şirketin bu faaliyetiyle tüketici haklarının ihlal etmediğinin altını çizdi.

Wildberries, 16 Ağustos 2021 tarihinde yaptığı açıklamada, ulusal ödeme sistemi MIR, Hızlı Ödeme Sistemi SBP ve Sberbank ödeme hizmeti SberPay üzerinden ürün satın alan müşterilerine indirim yapacağını duyurmuştu.

Şirketin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, yerli ödeme sistemleri ile ödeme yapan Wildberries müşterilerinin bu sayede yılda 40 milyon ruble tasarruf edebileceği belirtilirken, uluslararası ödeme sistemleri Visa ve Mastercard’ın ödeme işlemlerinde yüzde 2 oranlarında komisyon aldığı, yerli ödeme sistemleri üzerinden yapılan işlemlerde ise komisyon oranlarının çok daha düşük olduğu vurgulandı.

Wildberries üzerinden sipariş veren müşterilerin MIR, SBP ve SberPay ödeme imkanını seçerek satın alımlarda yüzde 2’ye varan indirimden yararlanabileceği açıklanırken, şirketin daha önce dikkate alınan komisyon oranları hesaba katarak ürün fiyatlarını düşüreceği aktarıldı.

Rusya Visa ve MasterCard’ı sınır dışı edebilir

Rusya'dan Visa ve MasterCard'a alternatif

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)