BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVirüsün doğduğu Çin'den diğer ülkelere korona yardımı----

Virüsün doğduğu Çin'den diğer ülkelere korona yardımı

Virüsün doğduğu Çin'den diğer ülkelere korona yardımı
10 Nisan 2020 - 14:16 www.finansgundem.com

Çin’in İtalya, Sırbistan ve Kamboçya dahil 10 ülkeye, 12 sağlık uzmanı ekibi gönderdiği açıklandı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijiang, Çin’in yabancı ülkelere gönderdiği sağlık uzmanı ekipleri hakkında bilgi verdi.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Çin’in İtalya, Sırbistan ve Kamboçya dahil 10 ülkeye 12 sağlık uzmanı ekibi gönderdiğini belirten Zhao, uzman ekiplerin bu ülkelerin sağlık personeliyle salgınla mücadele deneyimlerini paylaştığını dile getirdi. Çinli sağlık ekiplerinin ayrıca, bu ülkelerdeki sağlık personeline Kovid-19 salgınının önlenmesi, kontrolü, teşhisi ve tedavisi konularında yardımcı olduklarını ve ilgili ülkelerin hükümetleri ve halkları tarafından takdirle karşılandıklarını belirtti.

Zhao, “Çin, bunu dostluk ve insaniyet duygularıyla ve insanlığın kader ortaklığı anlayışından hareket ederek yaptı. Dostlarımız zor durumdayken hiçbir şekilde görmezden gelemeyiz. Onlara yardım eli uzatırken de hiçbir zaman özel çıkarlar gütmeyiz” dedi.

Zhao ayrıca “Hiçbir zaman, hiç kimseye Çin modelini ‘ihraç’ etmedik ve hiçbir zaman hiçbir kimseden de ‘Çin’in uygulamalarını kopyalamasını’ istemedik” ifadesini kullandı.

Zhao, Çin’in ülkede salgınla mücadele çalışmalarını sürdürmenin yanı sıra, uluslararası iş birliğini güçlendirerek, küresel sağlık yönetişimine aktif bir şekilde katıldığını ve üzerine düşen sorumlukları yerine getirdiğini vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)