BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Virüsten en çok etkilenen bölge Amerika kıtası'----

'Virüsten en çok etkilenen bölge Amerika kıtası'

'Virüsten en çok etkilenen bölge Amerika kıtası'
28 Aralık 2021 - 11:42 www.finansgundem.com

Pan Amerikan Sağlık Örgütü, Kovid-19 salgınının üçüncü yılına girmek üzere olan Amerika kıtasındaki artan vakalarla ilgili uyarıda bulundu.

Pan Amerikan Sağlık Örgütü'nden (PAHO) yapılan açıklamada, ABD'nin etkisiyle Kuzey Amerika'da Kovid-19 vakalarının artmaya devam ettiğine dikkati çekildi. Açıklamaya göre; Omikron varyantı şu ana kadar aralarında Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Şili, Ekvador, Peru, Panama, Kosta Rika, Meksika, Porto Riko, ABD ve Kanada'nın da bulunduğu 19 ülke ve bölgede tespit edildi.

Kıtadaki vaka ve ölümlerin büyük çoğunluğu Latin Amerika'da

Amerika kıtasında Kovid-19 vaka sayısının 100 milyonu geçtiği kaydedilen açıklamada, kıtanın 100 milyondan fazla vaka ve 2,4 milyon ölümle dünyada Kovid-19'dan en çok etkilenen bölge olmaya devam ettiği belirtildi.

Kıtadaki vakaların yaklaşık yarısının (46,2 milyon) ve ölümlerin yüzde 62'sinin (1,55 milyon) Latin Amerika'da gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, kıtada son birkaç gün içinde bir önceki haftaya göre yüzde 6'lık bir artışla 1 milyondan fazla yeni Kovid-19 vakası saptandığı vurgulandı.

Açıklamada, ayrıca kıtada aşı eşitsizliğinin devam ettiği ve birçok ülkenin yıl sonuna kadar yüzde 40'lık aşı hedefine ulaşma olasılığının düşük olduğu bilgisi paylaşıldı.

Latin Amerika'da salgın ile mücadele

 

Latin Amerika'da Omikron varyantı ilk kez Brezilya'da görüldü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)