BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVirüsle mücadelenin Çin'e faturası 12.8 milyar dolar----

Virüsle mücadelenin Çin'e faturası 12.8 milyar dolar

Virüsle mücadelenin Çin'e faturası 12.8 milyar dolar
27 Şubat 2020 - 14:25 www.finansgundem.com

Çin, Bahar Bayramı’nın hemen öncesinde ortaya çıkan yeni korona virüs salgınıyla mücadele için 14 Şubat tarihine kadar 12.8 milyar dolarlık fon sağladı

Virüsün patlak vermesinden bu yana, Çin’in tüm eyaletleri kamu fonları gerektiren üst düzey halk sağlığı önlemleri uyguladı. 14 Şubat’a kadar, tıbbi kurumların salgınla savaşmasına yardımcı olmak amacıyla kullanılmak üzere 90 milyar yuan (12,86 milyar dolar) salgın önleme ve kontrol sübvansiyonu sağlandı.
Ancak yetkililer, gelinen kritik aşamada, yeni korona virüs ile savaşı kazanmak için daha fazla fona ihtiyaç olduğunu söylüyor.
Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre, bu nedenle hükümet, salgından etkilenen işletmeler için çeşitli düzenlemeler yapacak. Özellikle küçük işletmelere ek kredi, vergi indirimi gibi çeşitli teşvik mekanizmalarını hayata geçirmeye hazırlanan merkezi hükümet, kısa bir süre önce de çiftçilere destek olmak amacıyla yeni bir teşvik paketi açıklamıştı.
Çin medyası gıda, turizm, ulaşım ve film endüstrileri başta olmak üzere birçok endüstrinin gelirlerinin, salgın nedeniyle azaldığını belirterek merkezi hükümetin, bu sektörleri desteklemesinin yanı sıra çalışanların yeniden işe dönmesini sağlamak üzere kamu fonlarının devreye alınmasını istiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)