BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVirüse yakalanmak erken doğum riskini artırıyor----

Virüse yakalanmak erken doğum riskini artırıyor

Virüse yakalanmak erken doğum riskini artırıyor
19 Eylül 2021 - 16:13 www.finansgundem.com

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, korona virüsün ciddi hastalık riskini artırdığını belirterek hamilelerde ise erken doğum riskini tetiklediğini söyledi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, salgında delta varyantının önceki versiyonlara göre daha bulaşıcı olduğunu söyledi. Son dönemde korona virüsüm daha genç yaşlara inmesiyle birlikte hamilelerde de bu hastalığın görülme sıklığının arttığını belirten Prof. Dr. Bilge, korona virüsü atlatanların mutlaka 2 doz aşı olması gerektiğini söyledi.

CİDDİ HASTALIKLAR VE ERKEN DOĞUM RİSKİ ARTIYOR

Hamile veya emziren anneler ile 12 yaş ve üzerindeki tüm kişilerin korona virüse karşı aşılanması gerektiğini vurgulayan Bilge şunları kaydetti:

Delta varyantının orijinal veya Alfa varyantlarından daha bulaşıcı olmasının yanı sıra, daha önce sadece hafif enfeksiyonların görüldüğü yaş gruplarında artık daha ciddi hastalıklara ve buna bağlı olarak hastane yatışlarına neden oluyor. Dünyada son dönemde korona virüsün daha genç yaşlara inmesi ile birlikte hamilelerde de bu hastalığın görülme sıklığında artış olmakta ve buna bağlı olarak da hamilelerde de korona virüse bağlı ölümler görülmektedir. Hamilelikte hem korona virüse bağlı ciddi hastalık riski hem de erken doğum riski artmaktadır. korona virüse, gebelerde daha şiddetli seyretmektedir. Bu nedenle hamile, emziren, hamile kalmaya çalışan veya gelecekte hamile kalabilecek kişiler de dahil olmak üzere 12 yaş ve üzerindeki tüm kişilerin korona virüse karşı aşılanması önerilmektedir.

KISIRLIK YAPMIYOR AMA ÜREME SİSTEMİNİ BOZUYOR

Bilge, aşıların kısırılığa neden olmadığını, fakat üreme sistemiyle ilgili bozukluklara yol açtığının altını çizerek şunları aktardı:

Aşılar, kısırlığa neden olmamaktadır. Korona virüsün üreme sistemi ile ilgili bozukluklar yaptığı ise bilinmektedir. korona virüs geçirenlerin de mutlaka aşılanması gerekiyor. Dünyada halen korona virüs geçirenlerin tekrar aynı hastalığa yakalandıkları ve komplikasyon geçirdiği bilinmektedir. Ayrıca korona virüs geçirip aşılanmayanlar, tam aşılanlara göre 2 kat daha fazla yeniden enfekte olma riskiyle karşı karşıyadır. Doğal bağışıklık düşünülenden daha erken azalırken, aşıların bize daha güçlü ve uzun bağışıklık sağlayabileceğine yönelik teoriler de vardır. Bu nedenle hastalığı atlatanlar da mutlaka tam doz aşılanmalıdır. Delta varyantı, özellikle aşılanmamış veya sadece kısmen aşılanmış olan kişilerde iki kat daha fazla hastaneye yatışa neden olmaktadır. Genç yetişkinlerin de tam, 2 doz olarak aşılanması eskisinden daha da önemlidir. Çünkü bu yaş grubunun şiddetli korona virüs hastası olmayacakları ön yargısı ne yazık ki artık doğru değildir.

Koronaya karşı 3. doz aşı gerekli mi?

Delta varyantı aşısızları avlayacak

Son 24 saatteki vaka sayısı 20 bini aştı

İtalya'da Kovid sertifikası zorunluluğu aşı randevularını arttırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)