BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVirüs, yüksek sesle konuşurken de yayılabilir mi?----

Virüs, yüksek sesle konuşurken de yayılabilir mi?

Virüs, yüksek sesle konuşurken de yayılabilir mi?
17 Mayıs 2020 - 15:35 www.finansgundem.com

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, yüksek sesle konuşan bir hasta, korona virüsü hem daha uzağa yayıyor hem de daha fazla kişiye bulaştırıyor.

ABD'de yapılan bir araştırma virüsün bir başka bulaşma yönteminin daha olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, yeni tip korona virüs (Kovid-19) bağırma yoluyla da bulaşabiliyor.

Ne kadar yüksek konuşulursa ortama daha fazla partikül yayılacağını belirten Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Daha da önemlisi hacmi de büyür konuşmanın şiddetiyle. Bir dakika yüksek sesle konuştuğumda ben normal insana göre bin tane virüs partikülü yayıyorum. 8 dakika boyunca da havada kalabileceğini hesap etmişler." ifadelerini kullandı.

Maskesiz yüksek sesle konuşan kişi öksürmese dahi virüsü bulaştırabiliyor. Üstelik normal konuşan bir hastaya göre de virüsü daha uzağa yayıyor.

Sosyal mesafenin mutlaka korunması gerekiyor

Tezer, "Eğer bende virüs varsa normal konuşmayla 1 metreden uzağa gitmez. O yüzden insanlara 1 metreden fazla yaklaşmayın diyoruz." dedi.

Virüsten korunmak için bulaşma tehlikesi hangi yolla olursa olsun maske takmak ilk tedbir. Ayrıca sosyal mesafenin de mutlaka korunması gerekiyor.

Korona virüs, daha çok yoksul kesimi seçiyor

Salgın, Hindistan'ı uçuruma sürüklüyor

65 yaş ve üstü yeniden sokağa çıktı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kutay17 Mayıs 2020 21:52

    Onu Suriyelilere ve o taraflardan gelenlere söyleyeveksiniz.Bağıra çağıra konuşup,çoğu da maske takmadan geziyorlar. Araplar da yüksek sesle konuşmak moda hiç alçak sesle konuşana rastlamadım...