BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVirüs sonrası kart başvuruları düştü----

Virüs sonrası kart başvuruları düştü

Virüs sonrası kart başvuruları düştü
22 Aralık 2020 - 08:38 www.finansgundem.com

Pandemi süreci hizmet ve finans sektöründe etkisini gösteriyor. ABD kredi kartı başvuruları Covid-19 nedeniyle önemli oranda düştü.


ABD'de tüketici kredisi talebinin Covid-19 nedeniyle önemli ölçüde düştüğü, kredi kartı başvurularının son yılların yılın en düşük seviyelerine gerilediği bildirildi.

New York Fed'in krediye erişimle ilgili tüketici beklentileri arıştırmasına göre, son 12 ayda bir tür kredi talep eden hane halklarının oranı Şubat ve Ekim ayları arasında 11 puan düşerek yüzde 35'e geriledi.

Ancak talep düşüşü, yeni kredi kartlarında en güçlü şekilde görüldü ve talep oranı 10 puan azalarak Fed'in kredi kartı verilerini toplamaya başladığından bu yana en düşük seviye olan yüzde 16'nın biraz altına indi.

Portales Partners'ın bankacılık analisti Charles Peabody, talepteki düşüşün kısmen bu yılın başlarında ABD'De birçok haneye çek gönderen federal teşvik programlarını yansıttığını söyledi.

Peabody: "Bireylere verilen devlet parasının çoğu, kredi kartı ve araç borcunu kapatmak için yeterli." dedi ve bunun ek kredi talebini azalttığını bildirdi.

 ABD bankaları stres testlerinde güven tazeledi

 

ABD Kongresi'nde 900 milyar dolarlık destek paketi için uzlaşma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)