BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVirüs engellileri daha fazla etkiliyor----

Virüs engellileri daha fazla etkiliyor

Virüs engellileri daha fazla etkiliyor
12 Şubat 2021 - 09:59 www.finansgundem.com

Pandemi sürecini yönetmekte zorlanan, sağlık sistemi çöken İngiltere'de geçen yıl korona virüsten ölen her beş kişiden üçü engelli.

Artan vaka sayıları mutasyon nedeniyle kontrolden çıkan salgın İngiltere’de büyük kayıplara nedne oluyor. İngiltere'nin resmi istatistik kurumuna göre geçen yıl korona virüsten hayatını kaybeden her 10 kişiden altısı engelli bireylerden oluşuyor.

Ulusal İstatistik Bürosu'nun (ONS) verilerine göre Ocak-Kasım 2020 arasında hayatını kaybeden 50.888 kişiden 30.296'sının bir engeli bulunuyordu.

Veriler, ciddi engeli bulunan bireylerin korona virüsten ölme riskinin üç kat daha fazla olduğunu gösteriyor.

Bu alanda çalışma yapan sivil toplum kuruluşları bu açıklamayı 'korkunç ve trajik' olarak niteleyerek hükümeti bir an önce bu konuyla ilgili harekete geçmeye çağırdı.

ONS'un verileri engelli bireylerin pandemiden orantısız bir şekilde olumsuz etkilendiğini ortaya koydu.
Çalışmaya katılan bireylerin yüzde 17,2'si engelli iken korona virüsten ötürü gerçekleşen ölümlerin yüzde 60'ı engellilerdi. Ciddi engeli olan kadınların korona virüsten ölüm riskinin 3,5 kat daha fazla olduğu da ortaya çıktı.

Engellilerle ilgili çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşu olan Scope'tan James Taylor, engellilerin pandemiden en çok etkilenen toplum kesimi olduğunun çok açık olduğunu vurguladı.

Taylor, "Bu korkunç ve trajik verilerin arkasında hayatı acımasız bir şekilde kısa kesilen engelli bireylerin kişisel hikayeleri var" dedi.

Engellilerle ilgili çalışan bir başka sivil toplum kuruluşu olan Sense'in genel başkanı Richard Kramer, pandemi boyunca engelli bireylerin "unutulduğunu, gerekli destek, bilgi ve iletişim olmadan yalnız bırakıldığını" aktardı.

Kramer, "Hükümet hemen şimdi harekete geçmeli, karantinadan engelli bireyler ve ailelerinin ihtiyaçları önceliklendirilerek çıkılmasının yoluna bakılmalı ve geçen yıldan ders aldığını ortaya koymalı" dedi.

Koronaya karşı astım ilacı

 

Tayland’da korona virüs tarzı yeni bir virüs keşfedildi

 

Hangi ülkeler turistlere korona virüs aşısı olmayı şart koşacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)