BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVirüs 4 metre uzağa bulaşıyormuş, ayakkabılara dikkat----

Virüs 4 metre uzağa bulaşıyormuş, ayakkabılara dikkat

Virüs 4 metre uzağa bulaşıyormuş, ayakkabılara dikkat
13 Nisan 2020 - 11:27 www.finansgundem.com

ABD'de Salgın Kontrol Altına Alma ve Engelleme Merkezi tarafından hazırlanan raporda, "Kovid-19'un bulaşmaması için mesafe 4 metre olmalı" ifadesi kullanıldı. Araştırmada ayakkabıların da hastalığı bulaştırdığı belirtildi.

ABD’nin Atlanta kentinde merkezi bulunan federal kurum Salgın Hastalık Kontrol Altına Alma ve Engelleme Merkezi’nin hazırladığı bir araştırma, korona virüs salgınının aslında çok daha uzak mesafelere erişebildiğini ortaya koydu.

Kurumun Artan Bulaşıcı Hastalıklar isimli dergisinde yayınlanan araştırmada, “Havadaki partiküllerin karakteristiği, Kovid-19 hastalığının yayılma mesafesinin 4 metre olduğunu ortaya koyuyor” açıklaması yapıldı.

“AYAKKABI TABANLARI ÇOK TEHLİKELİ”

Öte yandan araştırmada salgının başladığı Wuhan’daki Huoshenshan Hastanesi’nde çalışan doktorların ayakkabılarından alınan örneklerin sonuçları da kamuoyu ile paylaşıldı.

Araştırmada yoğun bakım ünitesinde çalışan doktorların ayakkabılarından elde edilen verilerde de şaşırtan sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmada, “Yoğun bakım ünitesinde çalışan doktorlardan alınan örneklerin yarısında korona virüsü çıktı. Dolayısıyla hastane çalışanlarının ayakkabılarının tabanları bir taşıyıcı olarak görev yapabiliyor” ifadesi kullanıldı.

Pekin’deki Askeri Tıp Bilimleri Akademisi tarafından yapılan araştırmada tıp çalışanlarının farkında olmadan hastalığı bulaştırabileceğine dikkat çekilirken, “Bilgisayar faresi (mouse), çöp tenekesi ve yatak başlığı gibi kısımlarda da yüksek oranda korona virüsü tespit edildi” ifadesi yer aldı.

Korona tedavisinde devrim yaratacak proje

Hong Konglu bilim insanlarından korona virüse ninja benzetmesi

Kıbrıs'ta korona virüs krizi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)