BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVirgin Atlantic milyarderi sonunda elini cebine attı----

Virgin Atlantic milyarderi sonunda elini cebine attı

Virgin Atlantic milyarderi sonunda elini cebine attı
23 Mart 2020 - 15:48 www.finansgundem.com

Havayolu şirketi Virgin Atlantic'in sahibi milyarder Sir Richard Branson şirkete kendi servetinden 250 milyon dolar aktardı. Branson'ın bu hamlesi yoğun eleştiriler sonrasında geldi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz havayolu şirketi Virgin Atlantic'in sahibi milyarder Sir Richard Branson 70 bin çalışanını korumak için 250 milyon dolarlık kurtarma paketi hazırladı. Branson internet üzerinden yaptığı açıklamada çalışanlarının işlerini kurtarmak için bu yardımı yaptığını yazarken bunun sadece bir başlangıç olduğunu söyledi. Branson havayolu şirketini zor duruma sokan korona virüs salgınını “hayatım boyunca karşılaştığım en ciddi kriz” ifadeleriyle açıkladı.

Forbes’in haberine göre Branson bir haftadır süren eleştirilerin ardından 600 milyon dolarlık kişisel serveti üzerinden şirkete ciddi bir ödeme yaptı. Branson’ın sözcüsüne göre 250 milyon dolarlık ödeme Virgin Atlantic tarafından değil, “Richard and Virgin Group” tarafından yapılacak.

Branson’un bu hamlesi Virgin Atlantic şirketinin çalışanlarından 8 haftalık ücretsiz izne çıkmasını istemesinin eleştirilmesinden sonra geldi. Siyasiler tarafından da eleştirilen şirket, korona virüs teşhisi konulan İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Kate Osborne tarafından paylaşılan twitter mesajında “tam bir yüzkarası” olarak tanımlanmıştı.

Dünyanın dört bir yanındaki milyarderler, kriz boyunca çalışanlara yardım etmek için kendi kişisel servetlerinden harcarken, Virgin Atlantic'in %51'ine sahip olan Branson, insanlar üzerinden kâr etmeyi düşünmekle suçlandı.

Ancak birçok Virgin Atlantic personeli Branson’a destek vermeye devam etti. Bir personelin çevirimiçi paylaştığı yazıda, "Biz şirketimizin hayatta görmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerinin paylaşıldığı görülüyor.

Britanya hükumeti havayolu şirketlerinden hisse almayı planlıyor

 

İngiliz fonlar varlıklarının dörtte birini kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)