BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı----

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı
04 Kasım 2022 - 09:35 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) aralık vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,8 yükselişle 4.672,75 puandan başladı.

Aralık vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışının yüzde 0,8 üzerinde, 4.672,75 seviyesinden işlem gördü.

Dün 4.590-4680 bandında dalgalı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 4.637,00 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında da yükselişini sürdürerek 4.659,75 puana çıktı.

Analistler, küresel pay piyasalarının ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle karışık bir seyir izlediğini kaydederek, bugün gözlerin ABD'de açıklanacak istihdam raporuna çevrildiğini söyledi.

ABD'de ekonomik aktivitenin hala güçlü seyrettiğine yönelik makroekonomik verilerin Fed'in aralıkta 75 baz puan artırabileceği beklentilerini desteklediğini belirten analistler, enflasyon ve resesyon ikilemi arasında kalan gelişmiş ekonomilerde, enflasyon endişesinin yeniden ağır basmaya başladığını bildirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in aralıkta 50 baz puan faiz artıracağına ilişkin beklentiler yüzde 47 seviyesine gerilerken, bankanın yüzde 53 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağı öngörülüyor.

Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Almanya'da fabrika siparişleri ile ABD'nin istihdam raporundaki tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 4.680 ve 4.750 seviyelerinin direnç, 4.630 ve 4.580 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Küresel piyasalarda satış baskısı sürüyor

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Fed'in ulaşacağı nihai Faiz oranına yönelik tahminler revize edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)