BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı----

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı
04 Ağustos 2020 - 09:45 www.finansgundem.com

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, Kurban Bayramı tatili sonrası işlemlere yaklaşık yüzde 0,9 yükselişle başladı.

Ağustos vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 1.270,75 puanı görmesinin ardından önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,9 üzerinde 1.269,00 seviyesinden işlem görüyor. 

Bayram tatili öncesinde, arife günü öğlene kadar gerçekleştirilen işlemlerde satış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks kontratı, günü yüzde 1,64 azalışla 1.257,50 puandan tamamlamıştı.

Analistler, ABD'de yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan ve görüşmeleri devam eden 1 trilyon dolarlık yeni teşvik paketi ile ABD ve Çin arasında artan gerilime ilişkin gelişmelerin piyasaların gündemindeki yerini koruduğunu belirterek, yurt içinde, KDV indirimlerinin pay piyasalarını desteklemesinin beklendiğini kaydetti.

Bugünün veri gündeminde, TÜİK tarafından açıklanacak temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerinin yatırımcıların odağında bulunduğunu ifade eden analistler, teknik açıdan endeks kontratında 1.246 puanın destek 1.300 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)