BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVİOP'ta endeks kontratı güne yatay seyirle başladı ----

VİOP'ta endeks kontratı güne yatay seyirle başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne yatay seyirle başladı
30 Mart 2022 - 09:42 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay seyirle başlamasının ardından 2.504 puanda dengelendi.

Nisan vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 2.510,00 en düşük 2.494,00 puanı görmesinin ardından, önceki normal seans kapanışının hemen altında 2.504 seviyesinden işlem görüyor.

Dün, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerden çıkan olumlu sonuçlar sonrası yükselişi hızlanan endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 2,4 üzerinde 2.504,5 puandan tamamladı. Endeks kontratı akşam seansında da yükselişini sürdürerek 2.508,25 puana çıktı.

Analistler, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin barışa yönelik iyimserliğe artırmasıyla küresel pay piyasalarında risk iştahının yüksek seyrettiğini kaydederek, bugün ABD'de büyüme ve Almanya'da enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildirdi.

Öte yandan, pay vadeli kontratlarda yarın vade sonu olduğunu hatırlatan analistler, pozisyon kapatma ve taşıma gibi işlemlerle hisse bazlı oynaklıkların artabileceğini ifade etti.

Analistler, bugün bir konuşma gerçekleştirecek olan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının da varlık fiyatlarını etkileyebileceğini kaydederek, teknik açıdan endeks kontratında 2.530 ve 2.550 seviyelerinin direnç, 2.480 puanın destek konumunda olduğunu söyledi.

Altında müzakere etkisi

 

Piyasalarda müzakere iyimserliği

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)