BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı----

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı
16 Kasım 2021 - 09:43 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) aralık vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne düşüşle başlamasının ardından 1.927 puanda dengelendi.

Aralık vadeli endeks kontratı, açılışta 1.954,75 puanı görmesinin ardından düşüşe geçerek, önceki normal seans kapanışının yüzde 0,9 altında 1.927,00 seviyesinden işlem görüyor.

Dün, Garanti BBVA ana hissedarı Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'nın (BBVA), Garanti BBVA'nın tamamı için gönüllü pay alım teklifinde bulunacağını açıklamasının ardından hızlı yükseliş eğiliminde hareket eden endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışın yüzde 7,6 üzerinde 1.945,00 puandan tamamladı. Endeks kontratı akşam seansında da yükselişine devam ederek 1.949,50 puana çıktı.

Analistler, BBVA'nın Garanti Bankası için gönüllü pay alım teklifinin 12,20 lira olduğunu hatırlatarak, hissedeki yükselişin bugün de devam etmesine karşın diğer banka hisselerinde karışık bir seyrin hakim olduğunu bildirdi.

BBVA'nın bu hamlesinin ayrıca yerli ve yatırımcının algısında pozitif etkiye sebep olduğunu kaydeden analistler, buna karşılık kısa dönemde gerçekleşen hızlı yükseliş sebebiyle bugün kar satışlarının etkisini artırdığını söyledi.

Analistler, bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise İngiltere'de işsizlik, Avro Bölgesi'nde büyüme ile ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanımı verilerinin takip edileceğini ifade etti.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ve enflasyon baskılarıyla oynaklığın arttığı tahvil piyasalarının da yatırımcıların odağında olacağını aktaran analistler, teknik açıdan endeks kontratında 2.000 puanın direnç, 1.900 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydetti.
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)