BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı----

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı
21 Nisan 2021 - 09:49 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne düşüşle başlamasının ardından 1.423 puanda dengelendi.

Nisan vadeli endeks kontratı, açılışta en düşük 1.422,00 puanı görmesinin ardından önceki kapanışın yüzde 0,3 altında, 1.423,00 seviyesinde işlem görüyor.

Dün güne alıcılı başlayan endeks kontratı, kapanışa yakın küresel pay piyasalarındaki düşüşe paralel etkisini artıran satışlarla, normal seansı önceki kapanışa göre yüzde 0,7 azalışla 1.426,75 puandan tamamlandı. Endeks kontratı, akşam seansında ise kayıplarını kısmen telafi ederek 1.429,00 puana kadar yükseldi.

Analistler, gelişmiş ülke borsalarındaki kar satışları, ABD ile Rusya arasındaki gerilim, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında virüsün varyasyonlarına ilişkin endişelerin artmaya devam etmesi gibi başlıca nedenlerin küresel piyasalarda risk iştahının azalmasına neden olduğunu söyledi.

ABD ve Avrupa pay piyasalarında dün etkili olan satış ağırlıklı seyrin, Asya borsalarıyla yeni güne de taşındığını bildiren analistler, veri gündeminin bugün de sakin olduğunu kaydetti.

Analistler, teknik açıdan endeks kontratında 1.460 puanın direnç, 1.410 seviyesinin destek olarak öne çıktığını bildirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)