BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVİOP'ta bankaların risk parametreleri güncellendi----

VİOP'ta bankaların risk parametreleri güncellendi

VİOP'ta bankaların risk parametreleri güncellendi
20 Eylül 2022 - 14:57 www.finansgundem.com

Vadeli işlem ve opsiyon piyasasında işlem gören bankaların dayanak varlıkları için işlem teminatı hesaplamalarında kullanılan risk parametreleri güncellendi.

Takasbank, vadeli işlem piyasasındaki bankaların risk parametrelerinde güncellemeye karar verdi.

Yapılan açıklamada, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) Akbank, Garanti BBVA, Halkbank İş GYO, İş Bankası, Şekerbank, TSKB, Vakıfbank ve Yapı Kredi'nin dayanak varlıkları için işlem teminatı hesaplamalarında kullanılan risk parametrelerinin piyasa koşulları dikkate alarak güncellendiği belirtildi.

Vadeli piyasada alınan yüksek kaldıraçlı pozisyonlar nedeniyle bir süredir yukarı gelen banka hisseleri, son bir haftadır ise teminat tamamlama yükümlülüğünden dolayı son zamanların en sert satışlarıyla karşılaşıyor.

Bazı analistler aracı kurumların günlük teminat tamamlama yükümlülüklerinin günlük 1.5 milyar lirayı geçtiği belirtiliyor. Analistler teminat limitlerinde yapılacak olan bu değişikliğin piyasada oluşan sıkışıklığa bir miktar çözüm olabileceğini söylediler.

Takasbank'tan yapılan açıklamaya göre, güncelleme 21 Eylül 2022 gün içi ilk risk hesaplama anından itibaren geçerli olacak.

Borsadaki sert hareketler sonrası inceleme başlatıldı

 

Borsa yön arayışında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)