BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVestager: ABD'nin enflasyon yasası AB için riskli----

Vestager: ABD'nin enflasyon yasası AB için riskli

Vestager: ABD'nin enflasyon yasası AB için riskli
27 Ekim 2022 - 08:04 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği rekabet biriminin Başkanı Vestager, ABD'nin enflasyonu düşürme yasasının Avrupa'nın sanayi için risk olduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği rekabet biriminin Başkanı Margrethe Vestager, ABD Enflasyon Azaltma Yasası ve yükselen enerji fiyatlarının bazı Avrupa işletmeleri için risk oluşturduğu konusunda uyarıda bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, ağustos ayında otomobil sektörü gibi belirli endüstriler için devlet yardımını içeren 430 milyar dolarlık enflasyonla mücadele tasarısını yasalaştırdı.

AB, vergi indirimlerini ABD'de üretilen içeriğe bağlı hale getiren yeni mevzuatın, Avrupalı otomobil şirketlerini ve bataryalar, hidrojen ve yenilenebilir enerji ekipmanları da dahil olmak üzere yeşil ekonomi sektöründen çok çeşitli ürünler üretenleri dezavantajlı hale getirdiğini bildirdi.

Avrupa Komisyonu başkan yardımcısı olan Vestager, sorunun 27 ülkeden oluşan blok için çok önemli olduğunu söyledi. Vestager, "Bunu çok önemli bir soru olarak görüyoruz. Çünkü bu sadece bazı bireysel işletmelerin Enflasyon Azaltma Yasası'nın sağladığı sübvansiyonlardan yararlanması meselesi değil. Bu, Avrupa'daki sanayi tabanının bir kısmını riske atan, enerji krizi ile Enflasyon Azaltma Yasası'nın işleyiş biçiminin bir birleşimidir" dedi.

Vestager: Teknoloji devleri de diğer şirketler gibi vergilendirilmeli

 

Vestager AB kapsamında dijital vergi çağrısı yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)