BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVeri gündemi sakin, kurlar yatay----

Veri gündemi sakin, kurlar yatay

Veri gündemi sakin, kurlar yatay
26 Ekim 2021 - 09:04 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 9,6120 liradan, euro 11,1620 liradan güne başladı. ABD verileri takip edilecek

Serbest piyasada 9,6100 liradan alınan dolar, 9,6120 liradan satılıyor. 11,1600 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 11,1620 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise dün yüzde 0,14 gerileyerek 9,5885'e inmesinin ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 9,6150 seviyelerinde işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 9,5860 lira, euronun satış fiyatı ise 11,1250 lira olmuştu.

Yurt içinde önemli bir veri gündeminin olmadığı yeni günde, ABD'den gelecek veriler takip edilecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ya bu ülkenin bağımsızlığını, bu ülkenin vakarını, bu devletin büyüklüğünü kabul edeceksiniz ya da nefesiniz tükenene kadar içinde çırpındığınız kibir ve nefret çukurunda debelenmeye devam edeceksiniz” dedi.

2022 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda büyüme hedefi bu yıl için yüzde 9,0, gelecek yıl için yüzde 5,0 olarak belirlendi. Programda, enflasyonun yıllık artış oranının uygulanacak etkin para ve maliye politikalarıyla üretim ve verimlilik artışı kanalıyla düşürülerek 2022 yılsonunda yüzde 9,8'e indirilmesi hedefleniyor.

ABD Senatosu'ndaki Demokratlar, vergi sisteminde en varlıklı kesim üzerindeki vergi yükünün ciddi şekilde artırılması hedefleyen bir yeniden yapılanma üzerinde anlaşmaya yaklaştılar.

ABD'de Demokrat Senator Joe Manchin, Başkan Biden'in "Yeniden Daha İyi Yapılanma" tasarısının bu hafta Kongre'ye gelebileceğini söyledi.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile video konferans yolu ile görüştü.

Çin Merkez Bankası bugün düzenlediği 7 gün vadeli ters repo operasyonu ile piyasalara 200 milyar yuan verdi.

Sosyal medya devi Facebook mali yılının üçüncü çeyreğinde cirosunu yüzde 35 artırdı artırdı ancak beklentileri yakalayamadı.

Tesla CEO'su Elon Musk, kısa vadede "güçlü enflasyonist baskı" görmekte olduğunu söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, günübirlik ziyaret için Azerbaycan'a gidecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi bütçe sunuş konuşmasını yapacak (10.00).

TBMM Genel Kurulunda, Irak ve Suriye ile Lübnan olmak üzere iki yurt dışına asker gönderme tezkeresinin süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri görüşülecek (15.00).

TÜİK 2020 yılına ilişkin Araştırma-Geliştirme Faaliyetleri Araştırması Sonuçlarını, TCMB uluslararası rezervler ve döviz likiditesi verilerini yayımlayacak (10.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa'da beklenen bir verinin olmadığı günde, ABD'den konut piyasası verileri izlenecek. FHFA Konut Fiyat Endeksi, S&P Case Shiller konut fiyatları (16.00) ve yeni konut satışları (17.00) verileri ABD emlak piyasalarındaki görünümü gözler önüne serecek. ABD'de ayrıca Richmond Fed İmalat Endeksi, Conferance Board Tüketici Güven Endeksi, Dallas Fead Teksas Hizmet Sektörü Aktivite Endeksi ve API petrol stokları verileri bulunuyor.

Almanya'da 7 yıllık, İngiltere'de 5 yıllık, ABD'de 2 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleştirilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)