BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriVeri devi, Bitcoin kabul edecek----

Veri devi, Bitcoin kabul edecek

Veri devi, Bitcoin kabul edecek
12 Mayıs 2021 - 09:11 www.finansgundem.com

Veri analitiği ve iş zekası şirketi, Bitcoin varlıklarını bilançosunda bulundurmaya hazırlanıyor.

Milyarder Peter Thiel tarafından kurulan 30 milyar dolar sermayeli Colorado'lu veri analitiği şirketi, müşterilerine Bitcoin ile ödeme yapma fırsatı sunmaya hazırlanıyor

CNBC tarafından paylaşılan habere göre Palantir, 2021 ilk çeyrek gelir sunumu sırasında Bitcoin (BTC) ödemelerini kabul etmeye başladığını söyledi. Buna ek olarak firma, kripto varlık projelerinin bulunduğunu açıklayarak, BTC para birimini bilançosuna ekleyen Tesla ve MicroStrategy'nin ayak izlerini takip edeceğinin sinyalini verdi. Palantir girişiminin olası yatırımlara ayırabileceği 2 milyar dolardan fazla nakit paraya sahip olduğu düşünülüyor.

MicroStrategy, Bitcoin'i rezerv varlık olarak benimseyen ilk büyük firmalardan biriydi. 2020 ve 2021'de birkaç milyon dolarlık kripto alımı gerçekleştirdi. Tesla ise kripto para alanına şubat ayında girdi ve 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın aldığını duyurdu. Otomobil üreticisi daha sonra "bilançoda nakde alternatif olarak duran Bitcoin'in likiditesini kanıtlamak için" kripto varlıklarının yüzde 10'unu sattı.

Thiel ayrıca, 2020'nin sonlarında kripto para işlemlerine başlayan PayPal'ın kuruluşunda yer alan isimlerden biri. Nisan ayında PayPal'a ait ödeme platformu Venmo; Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) para birimlerine destek verdiğini açıklamıştı.

Kripto paralarda hacim yükseliyor

Tahvil yukarı, altın aşağı

Günün önemli şirket haberleri 12/05/2021

3400 doları bilen uzman şimdi Ethereum 10 bin olacak diyor

'Bitcoin 250 bin dolara yükselebilir'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)